Het Belang van Limburg

Atlético en Marseille in polepositi­on

-

Met dank aan de late gelijkmake­r van Antoine Griezmann begint Atlético Madrid volgende week in polepositi­on aan de return tegen Arsenal. In de andere halve finale was Marseille met 2-0 te sterk voor Salzburg.

Atlético moest na twee gele kaarten binnen de tien minuten voor Sime Vrsaljko al snel met tien verder. Nauwelijks twee minuten later werd ook de briesende coach Diego Simeone naar de tribune verwezen. Tot aan de rust overliep de thuisploeg Atlético, maar Lacazette raakte de buitenkant van de paal en doelman Oblak hield als bij wonder stand. Na de rust bleven de stugge Spanjaarde­n nog een kwartier overeind, maar toen moest Oblak zich toch gewonnen geven op een perfecte kopbal van Lacazette, al zijn dertiende goal in zestien Europa League-matchen. Het wijzigde nauwelijks iets aan het spelbeeld, Arsenal bleef domineren en Atlético hield alles keurig dicht. En sloeg toen ijskoud toe. Eén counter volstond, Koscielny miste zijn controle en Griezmann maakte af. Arsenal zette nog alles op alles, maar Oblak pakte nog uit met een wereldsave en het bleef 1-1. Zeer gevleid voor de bezoekers, maar het bracht de Spanjaarde­n wel in een uitstekend­e uitgangspo­sitie voor een vierde Europese finale in zes jaar tijd. In Marseille-Salzburg klom de thuisploeg na een kwartier al op voorsprong, al raakte de kopbal van Thauvin duidelijk zijn eigen arm. In de tweede helft konden de Zuid-Fransen even na het uur na een scherpe counter via Njie nog hun voorsprong verdubbele­n, daarmee neemt ook l’OM al een behoorlijk­e optie op een finaleplaa­ts. Arsenal - Atlético Madrid Marseille - Red Bull Salzburg