Het Belang van Limburg

“Tegenoverg­estelde van mezelf”

Odell Hodge

-

Greg Gibson is het type coach dat je kan verwachten bij Limburg United. Iemand die een snelle passing en scoring game op het veld probeert te brengen. Een type dat je met Brian Lynch kan vergelijke­n. “Een no-nonsenseco­ach”, omschrijft sportief manager Odell Hodge hem.

“Wat ik heel belangrijk vind, is dat Gibson elke speler verantwoor­delijk zal houden voor wat hij heeft gedaan”, legt Hodge uit. “Maar omgekeerd zal hij heel veel respect tonen voor iedereen. Als je kijkt hoe hij in Finland heeft gecoacht, zullen veel supporters het type spel herkennen. Voor hem is de snelheid van het spel belangrijk, hetzelfde wat Brian Lynch hier liet zien. Een aantal van deze dingen hebben we dit seizoen niet meer gezien.”

“Hij kan een ploeg ook op een heel moderne manier leiden”, gaat Hodge verder. “Hij weet hoe je de spelers vandaag moet aanpakken. Ik besef nu dat dit heel anders is dan toen ik zelf nog speelde, tien jaar geleden. Ze luisteren niet meer op dezelfde manier als toen. Ik ga hem dus ook meer verantwoor­delijkheid geven in de beslissing­en die hij neemt als coach. Onze voorzitter en ik zullen hem voldoende middelen geven om zijn taak uit te voeren. Daar moet hij dan een team van bouwen. Als ik kort moet samenvatte­n wat voor iemand Gibson is, dan zeg ik dat hij het tegenoverg­estelde is van mezelf.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium