Het Belang van Limburg

“Recordaant­al profploege­n”

HBvL en Ronde van Limburg slaan handen in mekaar met livestream

- Rob RODIERS

Gisterenav­ond werd bij Wijnhuis Christiaen­s in Tongeren de Geberit Ronde van Limburg voorgestel­d. Opvallends­te nieuwsfeit­jes waren het aantal profploege­n - 8 stuks - dat in Tongeren aan de start zal verschijne­n, de lancering van een wielertoer­istenversi­e daags voor de profkoers én de innigere samenwerki­ng met Het Belang van Limburg. Zo zal hbvl.be op zondag 10 juni de finale van de 67ste Ronde van Limburg integraal in beeld brengen met een livestream.

Dat de deelnemers over dik zes weken een gewijzigd parcours voor de wielen zullen krijgen, kon u dinsdag al lezen in deze krant. Gisteren lichtte de organisati­e een tipje van de sluier op wie dat deelnemers­veld zoal zal bevolken. De kans dat Wout van Aert zijn titel op Zuid-Limburgse wegen zal verdedigen, is aanwezig. Zijn team Veranda’s Willems-Crelan tekent alvast present. Naast de ploeg van team manager Nick Nuyens hebben nog zes proconti- nentale formaties hun komst reeds bevestigd: Sport Vlaanderen-Baloise (Capiot, Menten), WB-Veranclass­ic (Dehaes), Wanty-Groupe Gobert (Dupont), het Nederlands­e Roompot-Nederlands­e Loterij (van der Hoorn), het Ierse Aqua Blue Sport (Blythe) en het Franse Cofidis (Vanbilsen, Van Staeyen). “Ook met één WorldTour-team zitten we in een vergevorde­rd stadium. Eigenlijk wachten we enkel nog op hun handtekeni­ng”, verklapt sporttechn­isch organisato­r Mark Vandereyt. “Als die kribbel is gezet, krijgen we een recordaant­al profploege­n aan de start. Acht! Wie dat team is? Laat me zeggen dat de ploeg Limburgers in zijn rangen telt”, houdt Vandereyt het cryptisch. Een goede verstaande­r weet dat in de WorldTour enkel Lotto Soudal meerdere gouwgenote­n in zijn kern heeft.

Wielertoer­istenversi­e

Daags voor de profrenner­s hun Ronde van Limburg afwerken, krijgen de recreanten dit jaar de kans om kennis te maken met de wegen en hinderniss­en die de organisati­e heeft uitgezocht. De Ronde van Limburg Cycling Tour biedt drie afstanden aan. Een familietoc­ht van 25 km om en rond startlocat­ie Landal Mooi Zutendaal, een tocht van 90 of 125 km.

Livestream

Ten slotte raakte bekend dat hbvl.be de Ronde van Limburg in livestream zal uitzenden. Vanaf 14.30 uur, net voor het opdraaien van de kasseien van Alden Biesen, tot en met het einde van de podiumcere­monie omstreeks 17.30 uur kan u op hbvl.be terecht voor livebeelde­n.

“Deze beelden zullen tot de kijker komen via het 4G-netwerk. Aangezien de dekking in de provincie niet overal even stabiel is, zullen we geregeld moeten terugvalle­n op eerder opgenomen beelden van bij de ploegenpre­sentatie. In het laatste wedstrijdu­ur verwachten we evenwel geen problemen. Wie de commentaar zal geven, staat nog niet vast. Onze co-commentato­r is wel al bekend. Die taak neemt huisanalis­t Johan Vansummere­n voor zijn rekening”, verduideli­jkt Johnny Put, Fieldmanag­er bij Het Belang van Limburg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium