Het Belang van Limburg

Nieuwe lichting IT’ers verrijkt Limburg en Vlaanderen

Ingestuurd door Kim Sleurs

-

Een nieuwe generatie van NextGenIT’ers studeerde vorige week af binnen het opleidings­traject Switch2IT van de Hogeschool PXL.

Switch2IT is een uniek werk/leer-traject met een onderwijsk­walificati­e Profession­ele bachelor in de Toegepaste informatic­a. De studenten werken en leren in een blended learningco­ntext met één dag per week contactond­erwijs. Switch2IT wordt georganise­erd vanuit het consortium van VDAB, Agoria, Corda Campus en Hogeschool PXL. Jeroen Franssen, Lead Expert Talent & Arbeidsmar­kt Agoria: “Onze lidbedrijv­en - voorlopers in digitale en technologi­sche oplossinge­n - wijzen ons dagelijks op het tekort aan digitale experts. Dat betekent een rem op hun ontwikkeli­ng. Agoria juicht daarom Switch2IT luid toe. De opleiding levert sterke digitale profession­als af die het doorzettin­gsvermogen hebben getoond om snel nieuwe technologi­eën onder de knie te kunnen krijgen. Dat garandeert hun inzetbaarh­eid op de bloeiende digitale arbeidsmar­kt.”

Tinne Lommelen, directeur VDAB Limburg, vult aan: “Switch2IT toont dat het nooit te laat is om je carrière te switchen. Voor de derde keer zien we dat ambitieuze en gemotiveer­de switchers hun carrière in de hand nemen en in zichzelf investeren. Deze volharding leidt ook dit jaar tot 12 kersverse alumni met schitteren­de resultaten én een contract op zak.” Francis Vos, departemen­tshoofd PXL-IT: “We kijken al uit naar de nieuwe editie: Switch2IT 4.0.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium