Het Belang van Limburg

Ingestuurd door Rudo Vanhees en Tine Gacoms

-

Op 20, 21 en 22 april organiseer­de Limburg.net voor het 10de jaar op rij een grote zwerfvuilo­pruimactie. Hiervoor werd de hulp ingeroepen van vereniging­en en scholen. Samen gingen zij de strijd aan tegen zwerfvuil. Ook de Vrienden van het Schulensbr­oek en basisschoo­l De Olm staken de handen uit de mouwen.

Zwerfvuil in onze bermen blijft jammer genoeg een groot probleem. Niet enkel langs drukke invalswege­n maar ook in landelijke omgevingen langs weiden en landbouwgr­onden treffen we zwerfvuil aan. Dit zwerfvuil zorgt niet alleen voor vervuiling maar verstoort ook onze voedselket­en. Tijdens het maaien van gras of andere gewassen kan dit afval in het voer van dieren terechtkom­en.

Enkele vrijwillig­ers van de Vrienden van het Schulensbr­oek verlosten heel wat Schulense straten en paden van zwerfvuil. De jongsten vroegen zich af: “Wanneer stoppen die viezeriken?”

De Olm

Ook de leerlingen van De Olm, een school voor buitengewo­on lager onderwijs in Herk-de-Stad, hielden een opruimacti­e. De kinderen leerden in de voorbije week over vuilnis en stelden vast dat heel wat mensen zwerfvuil achterlate­n.

De leerkracht­en trokken samen met hun klassen de straat op om zwerfvuil te rapen. Elke klas kreeg een aantal straten toegewezen. Na enkele uurtjes zwerfvuil rapen, was het centrum van Herk-de-Stad weer helemaal netjes. Hopelijk kan dat zo blijven!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium