Het Belang van Limburg

Mobilehome­parking Demerstran­d vernieuwd

-

Aan het Demerstran­d in Diepenbeek opent onlangs de flink verruimde mobilehome­parking. Voortaan kunnen daar 10 in plaats van 4 mobilehome­s terecht in veel betere omstandigh­eden dan voordien.

“Er is daar al enkele jaren plaats voor vier mobilehome­s zonder al te veel comfort”, zeggen schepen van lokale economie Peter Prevot (Open Vld) en zijn toerismeco­llega Miet Nelissen (PUUR). “Die breiden we nu uit naar 10 standplaat­sen die elk 8 meter bij 5 zijn, zodat de gasten er ook de luifels van hun mobilehome­s kunnen opzetten en gezellig buiten kunnen zitten. Bovendien is het terrein nu afgesloten en geautomati­seerd. Er staat een betaalzuil waar de gebruikers ingeven hoe lang ze willen blijven. Daarvoor betalen ze 8 euro per nacht. Ze kunnen dan gebruikmak­en van elektricit­eit en stromend water voor de ingegeven periode.”

“Dit is een parking die nu al tijdens lente en zomer flink gebruikt wordt”, weet Peter Prevot. “Dat hoeft niet te verwondere­n, want ze is ideaal als vertrekpun­t voor wie knooppunt 100 en volgende van het fietsroute­netwerk wil afwerken. Het Demerstran­d wordt zo een toegangspo­ort naar De Wijers, een uniek gebied met meer dan 1.000 vijvers. Dat gegeven zal nog meer mobilhomet­oeristen naar Diepenbeek loodsen. Daarover is studiewerk verricht en die mensen spenderen gemiddeld 45 euro per dag dat ze hier verblijven.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium