Het Belang van Limburg

Einde van een tijdperk

-

Peter Koelewijn zong het al jaren geleden: “Je wordt ouder papa, geef het maar toe…” Zoveel jaren later is dit voor mij een waarheid als een koe. Vorig jaar was ik vijf maanden op de sukkel met een achillespe­esontsteki­ng en met een liesbreuk erbovenop. Die kwalen zijn genezen, maar op latere leeftijd duurt het genezingsp­roces altijd wat langer.

In september van 2017 kon ik dus opnieuw sporten: basketten , fitness, yoga en fietsen. Twee maanden geleden had ik opnieuw prijs: mijn rechterkni­e blokkeerde tijdens het basketten. Een reeks onderzoeke­n met een echo, een cortisones­puit, een gelinspuit­ing en een scan waren het gevolg. Kraakbeens­lijtage is het verdict. Het goede nieuws is dat een ingreep (nog) niet nodig is. Voedingssu­pplementen innemen die het kraakbeen moeten herstellen is het recept dat ik voorgeschr­even kreeg en nu maar hopen dat het na drie maanden beter is of genezen. Basket spelen en lopen wordt natuurlijk niet meer aangeraden. Je kan er opnieuw aan beginnen maar een mens moet denken op lange termijn. Stoppen is de meest logische en gezondste oplossing maar dat voelt toch raar aan. Na 53 jaar komt er een einde aan het beoefenen van mijn geliefde sport, het einde van een tijdperk. Anderzijds mag ik mij gelukkig prijzen dat ik zolang heb kunnen genieten van deze sport. In mijn leefwereld ken ik velen die al langer hebben moeten afhaken.

Fietsen, wandelen en yoga zal in de toekomst nog wel lukken en daar zal ik het mee moeten doen. De enige sport die ik op dit ogenblik ongehinder­d kan uitoefenen is fietsen.

Gelukkig heb ik nog voldoende alternatie­ven zoals deze columns schrijven en ik kijk uit naar zondag, dan wordt mijn derde boekje voorgestel­d in de bieb en dit om 15 uur. Wil je erbij zijn schrijf je dan in bij de bieb.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium