Het Belang van Limburg

“Selectief parcours zint me”

Ook continenta­le renners mogen starten op PK voor eliten z/c en beloften in Bovelingen

- Freddy VAES

Zondag wordt in Heers (Bovelingen) het provinciaa­l kampioensc­hap voor beloften en eliten z/c afgewerkt. Omdat beloften met profambiti­es minder belang hechten aan een provincial­e titel, geven nogal wat toppers verstek. Rutger Wouters verdedigt zijn kampioenen­trui.

Ook al betreft het kampioensc­hap een 1.12B-wedstrijd, waarin de continenta­le (en dus in principe betere) teams niet mogen starten, toch is voorzitter Jos Mondelaers erin geslaagd daar alsnog een oplossing voor te vinden.

“Ik heb kunnen regelen dat de continenta­le renners toch mogen starten en ook kampioen kunnen worden”, aldus de voorzitter. Tof voor de organisato­ren, die daardoor hun streekrenn­er Jens Reynders aan de start kunnen krijgen. Maar die geeft forfait. “Ik ging ervan uit dat het niet mocht en dus was mijn programma al opgemaakt”, aldus Jens. “Zaterdag rijd ik in Nederland de Zuidveldto­ur en dinsdag het BK tijdrijden. Nadien volgt nog een druk programma met onder meer de Ronde van Luxemburg, die voor mij als lid van een Luxemburgs team heel belangrijk is.”

Uittredend beloftenka­mpioen Jordi Meeus van het continenta­le SEG zal er niet zijn: “Ik heb pas een heel intensieve trainingsw­eek achter de rug en focus me op Frankfurt van dinsdag.” Lotto-renner Gerben Thijssen staat evenmin aan de start. Hij rijdt het komende weekend in Bretagne. Jelle Mannaerts wilde wel, maar keerde met een bronchitis terug van Tro Bro Leon en kreeg van de dokter koersverbo­d. Dat neemt niet weg dat er nog een mooi deelnemers­veld aan de start zal staan. Bij de eliten z/c verdedigt uittredend kampioen Rutger Wouters zijn trui. Hij zal allicht concurrent­ie krijgen van ex-prof Pieter Jacobs, al goed voor drie zeges. “Ik wil zo veel mogelijk winnen en zal dat ook zondag proberen”, aldus Pieter. “Ik hoorde dat het parcours selectief is. Dat zint me.”

Beloften

Naast een titel voor eliten z/c zal er ook een kampioenen­trui zijn voor de beste belofte. Met onder meer Simon Daniëls, Jari Snyers en Dries Vastmans heeft het Nano Cyclingtea­m enkele serieuze ijzers in het vuur. Of zorgt thuisrijde­r Vandebeek voor een verrassing?

 ?? FOTO FV ?? Jordi Meeus en Rutger Wouters spurtten vorig jaar beiden naar de titel.
FOTO FV Jordi Meeus en Rutger Wouters spurtten vorig jaar beiden naar de titel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium