Het Belang van Limburg

Jos Benders benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

-

Jos Benders uit Kanne werd gisteren door gouverneur Theo Bovens van Nederlands Limburg benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau: een uitzonderl­ijke erkenning voor de ‘Nederlands­e Belg’ die al een kwarteeuw in Riemst woont. Die kreeg hij omwille van zijn ‘bijzondere verdienste­n’.

Jos Benders (68) werd gisteren in het Provincieh­uis in Maastricht geridderd vanwege “zijn persoonlij­ke, bijzondere verdienste­n op het terrein van acute medische begeleidin­g tijdens wedstrijde­n van de wielerspor­t”, aldus Theo Bovens, gouverneur van Nederlands Limburg.

Als bondsarts begeleidde Benders onder meer de Nederlands­e wielerploe­g tijdens drie wereldkamp­ioenschapp­en en zette hij zich in voor het promoten van het belang van de acute hulpverlen­ing in de wielerspor­t. In 1985 was hij oprichter en van 1995 tot 2015 ook directeur van de Stichting

Service Médical.

Clubarts

De gelauwerde is bovendien sinds 2015 voorzitter en directeur van de stichting Star of Life Team, een vrijwillig­ersorganis­atie die zich inzet voor de acute hulpverlen­ing bij wegwedstri­jden van het wielrennen. Star of Life begeleidde in 2015 en 2016 de Eneco Tour en in 2016 de eerste drie etappes van de Giro d’Italia in Nederland. Dit jaar zal het team de BinckBank Tour en het Nederlands kampioensc­hap wielrennen begeleiden. Ook als clubarts van onder andere sportclub Jekerdal in Maastricht was de Kannenaar erg actief, net als op het gebied van mantelzorg.

De koninklijk­e waardering is voor Jos Benders een complete verrassing. “Ik ben bijzonder vereerd met deze Ridderorde. Het is een enorme erkenning voor wat ik gedaan heb en nog steeds doe. Bovendien is het een stimulans om nog even verder te doen”, besluit hij.

 ?? FOTO EVA ?? Jos Benders mag zich sinds gisteren Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen.
FOTO EVA Jos Benders mag zich sinds gisteren Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium