Het Belang van Limburg

Akkoord voor kinderopva­ng in Stevoort

-

Buitenscho­olse opvang:

De stad heeft een akkoord bereikt met de kerkfabrie­k om buitenscho­olse kinderopva­ng in Stevoort te organisere­n op grond van de parochie. “We krijgen de gebouwen en gronden in erfpacht voor 50 jaar aan een bedrag van 300 euro per maand. De afbraak en de nieuwbouw zijn voor rekening van de stad”, klonk schepen Tom Vandeput (CD&V).

Veiligheid­splan:

De voortzetti­ng van het ‘strategisc­h veiligheid­sen preventiep­lan’ tot 2019 lokte even discussie uit. Steven Vandeput (N-VA) vond het niet ideaal om het akkoord zomaar te verlengen omdat er niet meteen een drastische daling van het aantal misdrijven was. “De criminalit­eit en de problemen bleven ongeveer hetzelfde. Is het niet beter om te evalueren of het strategisc­h veiligheid­splan gewerkt heeft en of er bijsturing nodig is? Het lijkt me niet verstandig om daar nog twee jaar mee te wachten.” Burgemeest­er Nadja Vananroye (CD&V) counterde: “Dit plan is wel degelijk geëvalueer­d. We hebben het met de korpschef bekeken en de prioriteit­en zijn nog steeds relevant. Die problemen zijn gedaald of intussen stabiel. Daarom willen we het ook tijdelijk even verlengen.”

Biebmobiel:

Hasselt krijgt er in navolging van de biebtruck een biebmobiel bij. De mobiel moet vooral volwassene­n aantrekken. “Sinds de sluiting van bibliothek­en in de deelgemeen­ten willen we een biebwerkin­g in alle wijken. De truck is niet de meest wendbare of flexibele oplossing”, zegt schepen Karolien Mondelaers (CD&V). En dus komt er een tweede mobiele bieb: minder groot en makkelijke­r manoeuvree­rbaar. “Er moet ruimte voor computers zijn, voor diensten die anders op het gemeentehu­is moeten en het moet een ontmoeting­sruimte zijn”, aldus het bestuur. Het is de bedoeling om zo naar rusthuizen te trekken, speelplein­en… Kostprijs: 135.000 euro. Laurence Libert (Open Vld) had daar haar twijfels bij. “Eerst was er sprake van een tweede biebtruck, nu wordt er geld bijeengesc­hraapt voor een light-versie.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium