Het Belang van Limburg

Exit Renzo en Charité

-

Vanavond is het in ‘Thuis’ letterlijk einde verhaal voor de personages Renzo (Frank Van Erum) en Charité (Aissatiou Diop). De cast moet inkrimpen, en de makers besloten hun rollen niet langer in de scenario’s te verwerken.

‘THUIS’

Niets wees erop dat populaire Renzo en zijn partner Charité ‘Thuis’ zouden verlaten, maar afgelopen november kregen de twee plots te horen dat ze nog maar enkele maanden te gaan hadden bij de Eén-reeks. Actrice Aissatiou Diop, die Charité speelt, kwam toen nog maar pas uit bevallings­verlof. Ook Frank Van Erum, alias Renzo, had dit niet zien aankomen. “We hadden nog maar net een nieuw decor gekregen, en er waren volop ontwikkeli­ngen rond onze personages.” Van Erum was ook behoorlijk kwaad omdat de beslissing erg laat aan hem werd meegedeeld.

“We kiezen voor andere verhaallij­nen”, aldus producer Hans Roggen over het besluit de acteurs te laten gaan.

Voor Van Erum en Diop, die op 12 maart hun laatste scènes hebben ingeblikt, was het vertrek niet zo leuk. “Er waren te veel personages, er moesten er gewoon een aantal uit en toevallig zijn wij dat geworden”, aldus Frank.

Frankrijk

Renzo en Charité verhuizen met de kinderen in het verhaal naar Frankrijk, waar Renzo’s ex Wendy (Anneke De Keersmaeck­er) een nieuwe job kreeg aangeboden.

‘Thuis’ loopt nog een zevental weken. Fans mogen zich nog verwachten aan het vertrek van Mayra (Muriel Bats) en Luc (Mark Willems), die de afgelopen weken aanstuurde op euthanasie. Dat Mayra en Luc verdwijnen moest geheim blijven, maar lekte eind vorig jaar al voortijdig uit door een loslippige medewerker.

 ?? Foto VRT ?? Renzo en Charité verhuizen in het verhaal naar Frankrijk.
Foto VRT Renzo en Charité verhuizen in het verhaal naar Frankrijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium