Het Belang van Limburg

“MET HET VERLEDEN BEN JE NIETS”

CLEMENT HECHT WEINIG BELANG AAN STRAFFE THUISREPUT­ATIE TEGEN CLUB

- Marnik GEUKENS

Speeltijd is voorbij, play-off 1 lijkt klaar voor zijn apotheose. Niemand die eraan twijfelt dat Club Brugge straks de verdiende kampioen wordt. Tegelijker­tijd zal geen enkele Bruggeling de verplaatsi­ng naar de Luminus Arena met een gerust hart tegemoet zien. Het is niet alleen al meer dan vier jaar geleden dat Club nog won in Genk, Racing is ook de enige ploeg die tot drie keer toe over 90 minuten minstens gelijke tred hield met de leider. Serveert het team van Philippe Clement vanavond opnieuw het vertrouwde ‘Broodje Club Special’? De coach heeft er vertrouwen in. “Ik zie steeds meer honger.” Samen met collega Ivan Leko overloopt hij de verschille­nde ingrediënt­en.

1 EEN FLINKE DOSIS VERTROUWEN “Steeds meer bewust

van kwaliteite­n”

Ook al staat KRC Genk pas op de vijfde plaats op elf punten van de fiere leider, toch loopt het team over van vertrouwen. Met 8 op 15 werd Racing erg karig beloond in de heenronde van play-off 1, waarin het elke wedstrijd had kunnen winnen. Zelfs in Brugge.

Philippe Clement: “Ik ben heel tevreden over het geleverde spel, niet over ons puntentota­al. Ook al hadden we daar vooraf misschien voor getekend, maar we verdienden meer. Deze ploeg blijft groeien. De automatism­en worden steeds sterker, waardoor we op training meer in detail kunnen gaan. Ik zie steeds meer honger bij mijn spelers, ze zijn zich hoe langer hoe meer bewust van hun kwaliteite­n. Dat is mij veel meer waard dan eventuele revanchege­voelens na de heenmatch, die we onverdiend in de slotminuut verloren door een strafschop. Of dan de statistiek­en, die zeggen dat Club het altijd lastig heeft in Genk. Met het verleden ben je niets, met de basis die je creëert op training des te meer. Je moet overtuigd zijn van wat je allemaal kan en dat uitstralen in de wedstrijd.”

Ivan Leko: “De ontgoochel­ing was natuurlijk groot, nadat we zondag in extremis twee punten moesten prijsgeven tegen Standard. Maar dat is voorbij, enkel de volgende wedstrijd telt. In deze fase van de competitie is er geen tijd om daar lang bij stil te staan. Het kan alleen maar beter, als je het verleden achter je laat. Over de kwaliteit van ons voetbal in de eerste helft van play-off 1 ben ik tevreden, alleen op Anderlecht was het minder.”

2 HET TACTISCH STEEKSPEL

Philippe Clement was nog trainer van Waasland-Beveren toen in de reguliere competitie KRC GenkClub Brugge op 2-0 eindigde. Als trainer van Genk stapte hij in zijn twee uitmatchen op Club Brugge af van zijn vertrouwde 4-2-3-1. Dries Wouters moest telkens als extra middenveld­er Vormer en Vanaken de ruimte ontnemen. Dat lukte uitstekend, er zat meer in dan een knap gelijkspel (2-2) en een onverdiend­e nederlaag (1-0). Dus luidt de vraag: schakelt Clement opnieuw om, ondanks de overtuigen­de pres-

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium