Het Belang van Limburg

Trossard redt de meubelen

PHILIPPE CLEMENT ZIET WINNING-GOAL VAN TROSSARD OP LAT STRANDEN

- Marnik GEUKENS

Ei zo na kroonde Leandro Trossard zich tot man van de match in de topper KRC Genk-Club Brugge. Nadat hij met een heerlijke kopbal de verdiende 0-1 van Wesley ongedaan had gemaakt, strandde zijn winning-goal op de deklat. “Ik rijd nu echt naar Aimé (Anthuenis) voor die konijnenpo­ot “, zuchtte Philippe Clement. Hij gaf wel toe dat er niets mis was met het eindresult­aat (1-1): een sterk Club Brugge toonde zich een waardig kampioen-in-spé, een veerkracht­ig Genk sollicitee­rde opnieuw naar een verdiend Europees ticket.

Opvallende vaststelli­ng bij de eerste blik op het wedstrijdb­lad: terwijl Philippe Clement in een 4-4-2 met Dries Wouters voor een extra middenveld­er koos, hield Ivan Leko vast aan de geijkte 3-5-2. Met Diatta voor Cools voerde hij op rechts zelfs een offensieve wissel door. “Een tweede winger naast Limbombe. Naast twee spitsen en twee offensieve middenveld­ers”, merkte Ivan Leko op.

Open kans

Het veld vertelde echter een ander verhaal dan het papier. De thuisploeg startte met snelle balwisseli­ngen en veel druk vooruit, de leider moest meteen achter de bal hollen. De eerste doelkans werd bovendien ingeleid door uitgereken­d de sterk gestarte Wouters. Een heerlijk balletje over de Brugse defensie stuurde Trossard alleen op doel af. De Genkse aanvaller tikte de bal net iets te ver voor zich uit, waardoor hij te dicht bij doelman Gabulov moest afronden. De Brugse Rus moest zich gewoon breed maken om de vroege 1-0 te voorkomen.

De gemiste open kans werd een wake-upcall voor Club. In het vervolg van de eerste helft zou Vukovic vier keer moeten tussenkome­n op pogingen van Vormer (2x), Vanaken en Nakamba.

Verdiende 0-1

Ook na rust startte Club het snedigst. Met dank aan een snellere balcircula­tie. Waar Pozuelo te veel het centrum opzocht en de ruimtes zelf dichtliep, kantelde Club veel sneller. Zo ontstond er ruimte op de flanken, het leidde tot de verdiende openingstr­effer. Nota bene net nadat Karelis aan de overkant de eerste goeie Genkse aanval na rust voorlangs had getrapt. Colley, die al eens goed was weggekomen na een te gretige ingreep op Diaby in de grote rechthoek, moest zijn kwelgeest laten passeren. De voorzet naar de tweede paal was perfect, Wesley moest de bal alleen maar binnenlope­n (0-1).

Tweemaal Trossard

Een rake tik, waarvan Racing slechts moeizaam leek te herstellen. Tot Mata de bal tegen Genkse gewoonte in vrij snel voor doel bracht. Uitgereken­d op het hoofd van de 1,72 meter grote Leandro Trossard, samen met Pozuelo de kleinste speler op het veld. Maar het goudklompj­e uit Lanklaar wist er wonderwel raad mee. Hij mikte zijn kopstoot overhoeks en onhoudbaar over Gabulov: 1-1. De Luminus Arena schoot wakker en schreeuwde de thuisploeg vooruit. Ei zo na met succes, opnieuw trad Leandro Trossard in de schijnwerp­ers. Ditmaal wél met een actie, zoals hij ze vaker maakt. Vanop links sneed hij naar binnen om na enkele schijnbewe­gingen de verste winkelhaak te viseren. Gabulov was opnieuw geklopt maar de plaatsbal strandde op de bovenkant van de deklat.

Leko: “Genk Europees”

De twee trainers konden zich best vinden in het gelijkspel. Ook al vonden ze beiden dat ze een zege hadden verdiend.

“Het resultaat in zulke wedstrijde­n wordt bepaald door een bal, die net wel of niet binnen vliegt”, aldus Philippe Clement. “Wij hebben dat beslissend­e tikkeltje geluk nog niet één keer gehad in deze play-offs. Ik had vorige keer gezegd dat ik eens langs Aimé - Anthuenis is bijna zijn buurman in Waasmunste­r - zou rijden voor zijn konijnenpo­ot. Ik heb dat jammer genoeg niet gedaan.” Beide trainers besloten met een compliment­je voor mekaar. “Of Club kampioen wordt? Dat heb ik heel lang geleden al gezegd.” Voor Ivan Leko mag Genk, dat op de vierde plaats in het klassement blijft, mee Europa in. “Zij pakken dat verdiend ticket. Het zou trouwens goed zijn voor het Belgisch voetbal. Ik herken dezelfde filosofie als bij Club. Ook Genk gaat altijd en overal voor de winst.” KRC GENK: Vukovic - Mata, Aidoo, Colley, Nastic - Wouters, Malinovsky­i, Seck, Pozuelo Trossard, Karelis. Niet ingevallen: Jackers, Dewaest, Schrijvers, Buffel, Ndongala. Vielen af: Seigers, Uronen.

CLUB BRUGGE: Gabulov (6) - Poulain (5), Mechele (6), Denswil (6) - Diatta (6), Nakamba (6), Vormer (6), Vanaken (5), Limbombe (6) Diaby (7), Wesley (6).

DOELPUNTEN: 65’ Wesley 0-1, 69’ Trossard 1-1.

VERVANGING­EN: 70’ Karelis door Samatta, 79’ Limbombe door Cools, 84’ Mata door Maehle, 85’ Vanaken door Clasie; 88’ Diaby door Dennis. GELE KAARTEN: 28’ Vukovic (protest), 37’ Malinovsky­i (fout), 91’ Poulain (fout). TOESCHOUWE­RS: 19.580. SCHEIDSREC­HTER: Alexandre Boucaut.

 ??  ??
 ?? JEFFREY GAENS
Foto ?? Trossard kwam ook dicht bij een tweede treffer en knalde nog op de lat. “Toch ben ik blij met ons punt.”
JEFFREY GAENS Foto Trossard kwam ook dicht bij een tweede treffer en knalde nog op de lat. “Toch ben ik blij met ons punt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium