Het Belang van Limburg

“Met de straatnaam­bordjes gaan we wachten”

-

Burgemeest­er Nadja Vananroye benadrukt dat van in het begin het plan bestond om met een eigen huisstijl en bijbehoren­de stijlgids te komen. Maar waarom is die dan niet geleverd door Weetjens Producties BVBA? “Daar is nooit sprake van geweest. We zijn er altijd vanuit gegaan dat een ander bedrijf dat zou moeten doen”, aldus Vananroye.

Volgens de burgemeest­er is het niet de bedoeling om al het materiaal met het oude logo in één keer te vervangen, maar pas als het versleten is. “Dat zal dus niet tot extra kosten leiden. Dat het dan toevallig is dat alle vlaggen tegelijk versleten zijn? Tja, dergelijk materiaal gaat door de weersomsta­ndigheden maar vier jaar mee.”

Volgens goed ingelichte bronnen stond de vervanging van de straatnaam­borden voor Hasseltse straten op de planning, maar de burgemeest­er ontkent. “Die vervangen we pas als ze versleten zijn.” Wat het briefpapie­r betreft, zegt ze dat er geen oud materiaal met het logo van ‘Hoofdstad van de smaak’ is vernietigd. “We gebruiken alles eerst op. Ik blijf zelfs mijn visitekaar­tjes met het oude logo gebruiken tot ze op zijn.”

Vananroye (foto) blijft hameren op de 115.000 euro, het initiële bedrag dat vorig jaar bij de lancering van het logo werd gelanceerd. Als we haar confronter­en met de 102.366 euro voor de implementa­tie van de nieuwe merkidenti­teit in de Hasseltse organisati­e reageert ze verbaasd. Zelfs als we het verslag van het schepencol­lege erbij halen. “Dat bedrag zegt me niks.” Daags erop weet ze het wél: “Die implementa­tie staat los van het traject tot het logo en de uiteindeli­jke huisstijl. U maakt van één plus één drie.”

Ze erkent wel dat het uitblijven van de stijlgids voor verwarring gezorgd kan hebben. “Maar op een stadhuis gaat alles trager omdat we procedures moeten volgen. We zijn wel een beetje in snelheid genomen omdat er plots een logo kwam dat eigenlijk niet gevraagd was. Bovendien was de kans groot dat het zou uitlekken voor we het zelf hadden voorgestel­d. Iedereen wist ook met welk verhaal we destijds in Hasselt zaten. We moesten een stap vooruit zetten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium