Het Belang van Limburg

Stormloop voor goedkope kleren

Veel volk en veel chaos op eerste dag Massa Merken Verkoop in Ethias Arena

- Sofie GEUSENS

HASSELT - Nog voordat de deuren openden, stonden al honderden enthousias­te shoppers gisterenmi­ddag aan te schuiven bij de start van de outletbeur­s Massa Merken Verkoop in Hasselt. Vijf dagen lang kunnen de kooplustig­en er koopjes doen aan kortingen tot negentig procent. “We staan hier al van 10 uur. We wilden echt de eersten zijn”, zegt shopper Liliane Steegmans.

Gisteren startte de Massa Merken Verkoop in de Hasseltse Ethias Arena. Een groot outleteven­ement georganise­erd door Schoenenme­rk Torfs, kledingmer­k ZEB en lingerieme­rk Hunkemölle­r. Tijdens de vijfdaagse outletbeur­s zullen er 100.000 kledingstu­kken, meer dan 40.000 paar schoenen en duizenden bh’s en slipjes aangeboden worden aan kortingen tot negentig procent.

Geduld

Gisteren stonden honderden enthousias­te shoppers te wachten tot de deuren opengingen om 12 uur. Sommigen onder hen stonden speciaal zelfs vroeger op. “We staan hier al van 10 uur vanmorgen. Toen waren we hier alleen”, zegt Liliane Steegmans. “We wilden graag de eersten zijn.” Liliane en vriendin Caterina willen voornameli­jk koopjes doen bij Hunkemölle­r. “Er zijn echt leuke dingen te vinden. Het was vorig jaar een succes, hopelijk dit jaar ook.” Shoppers die naar iets specifiek op zoek zijn, moeten veel geduld uitoefenen. Broeken, rokken, jassen en T-shirts zijn enkel op maat gesorteerd. Daarboveno­p is het ook niet meteen duidelijk hoeveel korting u nu uiteindeli­jk krijgt. Of u het koopje van uw leven doet, merkt u pas aan de kassa. Aan prijslijst­en is er geen tekort, maar op het merendeel van de etiketjes staat de originele prijs niet meer vermeld.

Ook in de paskamers, die enkel bij ZEB te vinden zijn, is de chaos te merken. Grote hekken bekleed met zwarte plastic vormen gemeenscha­ppelijke kleedkamer­s. Het is er vechten voor een plaatsje. “Ik moet goed mijn spullen in de gaten houden anders is iemand er mee weg”, zegt een shopper. Onze reporter ging gisteren naar de Massa Merken Verkoop en probeerde een outfit aan maximale korting te vinden. Ze kocht schoenen, een broek, een T-shirt, een jasje en een hoed. Zonder korting zou de outfit 205,96 euro gekost hebben. Aan de kassa betaalde ze 47,00 euro. Dat is een korting van 77,18 procent. Omdat de originele prijs niet op alle etiketjes stond, was het onmogelijk op zoek te gaan naar een outfit aan negentig procent korting.

 ?? FOTO BOBE ?? Onze reporter kocht zich een ensemble voor een prikje.
FOTO BOBE Onze reporter kocht zich een ensemble voor een prikje.
 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ?? Enkele kooplustig­en snuisteren door de kledingrek­ken in
de Hasseltse Ethias Arena.
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR Enkele kooplustig­en snuisteren door de kledingrek­ken in de Hasseltse Ethias Arena.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium