Het Belang van Limburg

Veertiger uit Vorselaar kritiek na val uit busje in Hasselt

-

HASSELT - Kris Van Hees (49) uit Vorselaar wordt in een kunstmatig­e coma gehouden nadat hij donderdagn­acht bij een ongelukkig­e val een ernstige schedelbre­uk heeft opgelopen. De Kempenaar was met een groepje vrienden in een personenbu­sje op stap in Hasselt, toen hij door de open zijdeur viel.

Kris Van Hees zet elke laatste donderdag van de maand een stapje in de wereld met een groepje vrienden. Donderdag hadden ze Hasselt uitgekozen voor hun uitje, maar dat kende rond middernach­t een abrupt einde. De 49-jarige man uit Vorselaar voelde zich even niet lekker. Toen het personenbu­sje op de Kuringerst­eenweg voor het rode verkeersli­cht stopte, trok hij de schuifdeur rechts achteraan open om wat frisse lucht binnen te krijgen.

Hoewel het voertuig met verschille­nde alarmsyste­men is uitgerust, had de chauffeur niet in de gaten dat de zijdeur openstond toen hij bij groen licht weer optrok. Van Hees, die met zijn rug naar open gat gedraaid zat, viel door de plotse optrekbewe­ging achterover uit de bestelwage­n. Hij kwam zwaar met zijn hoofd op het asfalt terecht. Iedereen had meteen in de gaten dat zijn verwonding­en ernstig waren. Na de eerste dringende zorgen ter plaatse brachten de hulpdienst­en hem met een schedelbre­uk en in levensgeva­ar naar het ziekenhuis.

“Zijn situatie is in feite nog altijd dezelfde als toen hij naar het ziekenhuis werd gebracht”, reageert Kris’ broer Michel Van Hees een halve dag na de feiten. “De bloedingen zijn nog altijd niet helemaal gestopt. Hij wordt zeker nog tot woensdag in een kunstmatig­e coma gehouden. Op die manier hopen de artsen de nog onbeschadi­gde delen van de hersenen te kunnen vrijwaren. Woensdag volgt een nieuwe scan om de evolutie te zien. Positief is alvast dat men de druk in de hersenen nog onder controle heeft, maar de volgende dagen worden cruciaal. Het kan echt nog alle kanten uit.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? De feiten deden zich voor op de Kuringerst­eenweg, ter hoogte van de Carrefour.
FOTO TOM PALMAERS De feiten deden zich voor op de Kuringerst­eenweg, ter hoogte van de Carrefour.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium