Het Belang van Limburg

Jeugdbudge­t verdrievou­digd

Senegalese spits BABACAR GUEYE weet maar al te goed dat STVV meer goals van hem verwacht had

- Gunter SCHOOFS

STVV beleefde dit seizoen weinig plezier aan Babacar Gueye (23). De Senegalees lag zeven maanden in de lappenmand en scoorde amper één keer. Of Tom Van Den Abbeele en Takayuki Tateishi dus de aankoopopt­ie in zijn contract zullen lichten, lijkt eerder twijfelach­tig. “Ik weet zelf nog niet wat ik wil”, zegt Gueye. Wij hadden een gesprek met de spits aan de hand van tien namen, die we in een trommel gooiden. Gueye pikte er telkens een naam uit.

WILLIAM DUTOIT

“Ik wist niet eens dat hij

ooit voor STVV speelde”

1

Gueye: “Dutoit? Dat is toch die doelman van Oostende? Heeft hij ook niet bij Anderlecht gekeept? STVV, zeg je? Was hij hier erg geliefd? Ik wist niet eens dat hij hier speelde in het verleden. Ik weet op dat vlak weinig van de Belgische competitie. Ik ben ook niet zo bezig met zulke dingen. Ik weet wel dat Dutoit een goeie match tegen ons speelde in de beker. Hij keept zeker op hoog niveau. Maar zaterdag gaan we hem kloppen hier op Stayen. Omdat het moet. We willen de kloof met Lokeren verkleinen.”

YOHAN BOLI “Akkefietje was

een misverstan­d”

2

“Ik ben closer met Yohan Boli dan met Chuba Akpom. Al zijn het allebei sympathiek­e jongens. Er is veel concurrent­ie in de spits, maar we beseffen dat we daar allemaal alleen maar beter van kunnen worden. Met Akpom heb ik nog maar één keer samen gespeeld, dat was in Lokeren en daar gingen we de boot in verdorie.” “Wat Boli betreft, zijn verwijzing naar de beloften was pijnlijk voor de groep. Alles berustte op een misverstan­d, want hij is heus niet zo’n moeilijke kerel.”

3 WILFRIED SCHIEMSKY “Een absolute

topper in zijn vak”

“Ik heb zeven maanden in de lappenmand gelegen. Alles begon in de thuismatch tegen Standard. Het was precies of ik een elektrosho­ck voelde in de regio van de adductoren. Maar ik wilde absoluut verder spelen. Dat heeft me zeven maanden gekost. Na die match tegen de Rouches was de pijn niet meer te harden. Ik heb vervolgens een lange weg afgelegd. Veel met kine Wilfried Schiemsky apart gewerkt. Hij is een absolute topper in zijn vak. Hij heeft heel veel op me ingepraat. Zonder hem was ik nu niet fit.”

4 TOM VAN DEN ABBEELE “Mogen huurlingen niet

blijven? Echt?”

“Wie bedoel je? Ah, heet de nieuwe sportieve directeur zo? Sorry, ik vergat zijn naam. Alle spelers zijn gisteren en eergistere­n bij hem geweest voor een gesprek. Dat huurlingen sowieso niet mogen blijven, vraag je? Echt? Goh, ik weet daar niets van. Er is een aankoopopt­ie die gelicht kan worden, maar ik ken de plannen van STVV nog niet. Met Japanners heb ik nooit gesproken hier.”

5 SADIO MANÉ “Ben grote fan

van Liverpool”

“Mijn landgenoot. Een topper, hé. Ik bekijk veel matchen van Liverpool. Ik ben fan The Reds. Ik voorspel hen een mooie finale tegen Real Madrid in de Champions League. Ik ben dan weer geen Real-man, eerder voor Barca. Maar Liverpool spant voor mij de kroon.”

“Met Mané heb ik zeker al gesproken. In Senegal, maar ook een paar keer op de luchthaven. Hij is zo’n type dat me telkens moed zal inspreken. Ik moet geloven in mezelf.”

6 CHOKRI YOUSFI

“Ooit hoop ik voor grote

ploeg uit te komen”

“Mijn manager. Hij woont in Marseille. Hij is Frans-Algerijns. Hij zal werk met me hebben de volgende weken en maanden. Ik weet eigenlijk zelf nog niet goed wat ik wil. Eerst probeer ik te profiteren van alle speelminut­en die ik nog krijg. Hopelijk komen die er al tegen Oostende. Net als iedereen droom ik ervan om ooit voor een grote ploeg uit te komen, maar er is nog werk aan de winkel.”

FRANCE GALL

“Mijn liedje jammer genoeg

niet gehoord op Stayen”

7

“(lacht) Met haar lied Babacar. Vroeger kende ik France Gall niet, maar toen ik bij Troyes speelde, heeft de coach me verteld over haar. Hij was fan van France Gall en sprak over dat lied ‘Babacar’. Intussen is de vrouw overleden. Het doet me even denken aan Casper De Norre. Ik heb met die jongen te doen. Hij verloor zijn moe-

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium