Het Belang van Limburg

“Akkefietje met Pozuelo? Geen commentaar”

Malinovsky­i kibbelt met Spanjaard om vrije trap

-

Opvallend beeld vlak na rust. Alejandro Pozuelo en Ruslan Malinovsky­i kibbelden om het nemen van een vrije trap. Uiteindeli­jk was het de Spanjaard die het leer opeiste. Tot ergernis van Malinovsky­i, die er na afloop duidelijk nog mee in zijn maag zat.

In het begin van de tweede helft discussiee­rden Alejandro Pozuelo en Ruslan Malinovsky­i om het nemen van een vrijschop op een interessan­te plek voor het Brugse strafschop­gebied. De Spanjaard stuurde de Oekraïner wandelen, maar trapte vervolgens in de muur. Na de wedstrijd was het ongenoegen van Malinovsky­i nog altijd niet bekoeld. “Het akkefietje in het begin van de tweede helft? Geen commentaar”, was het nietszegge­nde - of veelzeggen­de? - antwoord van Malinovsky­i. De Oekraïner kreeg voor rust ook nog geel voor een overtredin­g op Diaby. Het was zijn tweede gele kaart in deze play-offs, waardoor hij nu op een wedstrijd van schorsing staat.

Ook Aidoo teleurgest­eld

Ook Joseph Aidoo stak zijn teleurstel­ling niet onder stoelen of banken. De Ghanees baalde om het gelijkspel. “Op voorhand zou je tekenen voor een vier op zes tegen Anderlecht en Club Brugge, maar toch ben ik droevig”, aldus de centrale verdediger. “We hadden de meeste kansen op een overwinnin­g, maar we hadden niemand om de wedstrijd naar ons toe te trekken. We moeten blijven vechten en de vele kansen leren afmaken. De sfeer in de kleedkamer was erg teneergesl­agen, want iedereen wilde zo hard een nieuwe overwinnin­g.”

Mata blij voor Trossard

Zijn collega-verdediger Clinton Mata stond voor een zware opdracht tegen kersvers Rode Duivels Anthony Limbombe. Maar de Angolees trok zijn streng en deed ook offensief zijn duit in het zakje. Hij schilderde de assist voor de gelijkmake­r perfect op het hoofd van Leandro Trossard. “Het was vooral een mooie kopbal van Leandro”, bleef Mata achteraf bescheiden. “Ik ben heel blij voor hem, zeker na het blessurele­ed dat hij dit seizoen al gekend heeft. Ik denk dat dit gelijkspel de perfecte weergave is van de krachtsver­houding tussen beide teams.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ??
FOTO JEFFREY GAENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium