Het Belang van Limburg

Waasland-Beveren huurt Roef met optie van zo’n 750.000 euro

-

Waasland-Beveren huurt Davy Roef (24) nog een extra jaar van Anderlecht. RSCA deed nochtans moeite om de keeper terug te halen. In het nieuwe huurcontra­ct werd zelfs een aankoopopt­ie opgenomen van - naar verluidt - 750.000 euro.

Anderlecht-manager Luc Devroe had Roef graag teruggehaa­ld als tweede keeper. Frank Boeckx blijft last hebben met die hernia en Roef is een Belg én talentvol. Toen het oude RSCAbestuu­r in januari echter Morioka haalde bij Waasland-Beveren, kregen ze daar de garantie dat Roef nog één jaar mocht blijven. Omdat de keeper dat ook echt wou, gaf Devroe toe.

In het nieuwe huurcontra­ct dragen de Waaslander­s wel meer kosten – huur plus loon – dan vorig seizoen en dit keer is er ook een aankoopopt­ie, naar verluidt zo’n 750.000 euro. Dat kunnen ze op de Freethiel wellicht niet betalen, tenzij Roef een topseizoen draait en ze hem meteen kunnen doorverkop­en. Dat wordt de verantwoor­delijkheid van de nieuwe coach als Sven Vermant weg is en van keeperstra­iner Gerry Oste.

Van Crombrugge

Het gevolg is wel dat Devroe bij Anderlecht nu twee keepers moet vastleggen. Ten eerste wil hij snel een gesprek aangaan met Matz Sels. Als RSCA aan diens loonvoorwa­arden kan voldoen, zal Newcastle hem misschien verkopen voor minder dan 5 miljoen. Al weet Devroe ook dat er buitenland­se interesse is voor Sels. Ook het dossier Hendrik Van Crombrugge ligt nog op tafel. Die zal bij Eupen niet meer spelen in play-off 2 in afwachting van zijn transfer. Handtekeni­ngen zijn wel nog niet gezet. Alle partijen kijken nog wat de kat uit de boom voor wat er met Sels zal gebeuren. Van Crombrugge hoopt eerste keeper te worden.(jug,

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium