Het Belang van Limburg

Harris laat verlenging liggen

Limburg United knokt zaterdag in Willebroek voor de zesde plaats

- Raf COMANS/Johnny PEETERS

Hubo Limburg United heeft in eigen huis met het kleinste verschil verloren van Kangoeroes Willebroek. Harris hield in de slotfase zijn ploeg in de running, maar liet zelf de kans op verlenging liggen. United knokt zaterdag in Willebroek om de zesde plaats vast te houden.

“De fighting spirit ontbrak”, stelde coach Pascal Angillis vast. “De enige die er verdedigen­d wat bovenuit stak is Wen Mukubu. Iedereen was vandaag een stap te laat. Van de energieke verdedigin­g van de laatste tien wedstrijde­n, was vandaag niets te zien.” United moest vooral aanklampen. Unruh en Desiron verdwenen met vijf fouten naar de bank. Harris scoorde 13 van de laatste 15 Limburgse punten en zorgde wel voor 92-91 op dertig tellen van het einde, maar miste zijn bonusvrijw­orp. Nadat Creppy en Cheatham vanop de vrijworpli­jn ombogen naar 92-95 had Harris niet begrepen dat Limburg United een driepunter nodig had voor een verlenging. Hij kreeg uiteraard vrije doorgang van de Kangoeroes voor een lay-up. “In het slot konden we de match nog winnen, maar dat zou niet verdiend geweest zijn”, aldus Angillis. “Op het ogenblik dat Harris vertrok met de bal stond er nog 94 op het scorebord voor Willebroek. Normaal moet je als speler weten dat de tegenstand­er nog een extra punt krijgt als de vrijworp binnen is. Maar dat hij niet door. Ik heb nog proberen te roepen, maar hij hoorde mij niet."

“Het is niet enkel de fout van Harris”, nam kapitein Wen Mukubu het voor zijn ploegmaat op. “We stonden met vijf spelers op het veld. Ook wij hadden dat moeten zien en hem verwittige­n.” “Wat Limburg United vorige week toonde tegen Bergen was indrukwekk­end. Het kwam er dus op aan om met dezelfde intensitei­t als zij te spelen. We hebben de hele match geleid. Dit is een verdiende overwinnin­g", vond ook Kangoeroes-coach Yves Defraigne. Coach Angillis: "Waar we vorige week nog speelden voor de vijfde plaats, moeten we nu knokken om de zesde plaats vast te houden. Willebroek telt maar één winstmatch minder dan wij.” Winnen vanavond in Willebroek is dus de boodschap. Maar dan zal Limburg United uit een ander vaatje moeten tappen.

QUARTERS: 29-33, 21-17 (50-50), 23-26 (73-76), 21-19.

HUBO LIMBURG UNITED: 34/73 shots (waarbij 8/22x3), 18/26 vrijworpen, 39 rebounds. RAHON 13+2, HEATH 10+2, DESIRON 2+4, RELEFORD 5+7, UNRUH 3+11, Mukubu 5+2, Giancateri­no 0+0, Delalieux 2+0, Hertay 1+0, Spicer 7+3, Harris 2+13.

KANGOEROES WILLEBROEK: 32/59 shots (waarbij 10/22x3), 21/30 vrijworpen, 29 rebounds. CHEATHAM 15+13, OVENEKE 0+0, BADJI 2+7, McNEAILL 14+13, GIBBS 6+4, El Kounchar 3+5, Vucic 4+0, Moris 6+0, Creppy 0+3.

In het slot konden we de match nog winnen, maar dat zou niet verdiend geweest zijn Pascal ANGILLIS

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium