Het Belang van Limburg

“Honger naar tweede trofee is groot”

Van Der Goten aast op de titel en blijft bij Initia

- Ivo KWANTEN

Op de vierde speeldag van de play-offs kijken bekerwinna­ar Initia Hasselt en BeNeleague-kampioen Achilles Bocholt mekaar recht in de ogen. "Bocholt heeft aan één punt genoeg om zich voor de finales van de play-offs te kwalificer­en", rekent Bram Van Der Goten van Hasselt even voor.

"Wij hebben de punten ook nodig om Sporting NeLo op afstand te houden.” Van Der Goten rekent echter verder en weet ook dat de titel binnen is als Hasselt de volgende vijf wedstrijde­n wint. “Een leuk detail maar niets om ons aan vast te houden. We hebben dubbel en dik genoten van de bekerzege, maar deze week was het echt de knop omdraaien. De focus ligt volledig op de playoffs. Het zou niet de eerste keer zijn dat we een week na het behalen van een trofee verliezen.”

Vorig seizoen viel Initia volledig naast de prijzen. Is na de bekerzege de druk van de ketel?

Van Der Goten: “De doelstelli­ng voor dit seizoen is gehaald. We hebben een hoofdprijs te pakken, maar de honger naar een tweede trofee is groot. Zeker de jongens die het schip na dit seizoen verlaten, willen nog één keer knallen. We wonnen dit seizoen al twee keer van Bocholt. We willen ons zo snel mogelijk plaatsen voor de finale van de play-offs en dan starten met de voorbereid­ing op die eindstrijd. Van het thuisvoord­eel in een eventueel derde en beslissend­e wedstrijd liggen we voorlopig niet wakker.”

Wat zijn jouw plannen na dit seizoen?

Van Der Goten: “Ik blijf bij Initia Hasselt. Er waren gesprekken met andere clubs, maar Initia doet er alles aan om volgend seizoen weer een zeer competitie­ve ploeg op de been te brengen. Er is een duidelijke visie en daarom kies ik opnieuw voor het Initia-project.”

De voorzitter gaf aan dat de komst van twee Spanjaarde­n zo goed als rond is. Bieden ze een meerwaarde?

Van Der Goten: “Die jongens hebben een paar keer meegetrain­d. Het is moeilijk om nu al conclusies te trekken, maar ze hebben potentieel. Hoe snel integreren ze zich? Hoe valt de combinatie van een studie of een job in België met het handbal mee? Dat valt af te wachten. De Initia-spelers dragen ook een belangrijk­e verantwoor­delijkheid. Die buitenland­ers moeten hier meteen een goed gevoel krijgen.”

Zaterdag 20.15u: Initia Hasselt-Achilles Bocholt (play-off 1 mannen)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium