Het Belang van Limburg

Max Verstappen gaat de muur in

-

Max Verstappen is zijn weekend in Bakoe begonnen met een crash. Na de veelbespro­ken race in China, waar hij knullig botste op Sebastian Vettel, verloor hij in Bakoe de controle in een remzone. Hij maakte een spin en raakte de vangrails. “Mijn fout”, gaf hij toe. “Ik weet niet goed wat er gebeurde. Ik remde niet later of harder dan in andere ronden. Maar het was winderig en stoffig. Hij brak uit en ik kon hem niet meer terughalen.”

Eerste pole?

De RB14 liep schade op en de eerste sessie was voor hem voorbij. In de tweede klokte Verstappen de derde tijd, op een tiende van ploegmaat Daniel Ricciardo. Hij had ook een uitstekend­e lange run. Dat is meteen het goede nieuws: op het stratencir­cuit oogt Red Bull erg competitie­f. In de race geeft het wellicht de toon aan, en her en der wordt zelfs gesuggeree­rd dat Verstappen in de kwalificat­ies zijn eerste pole kan pakken. Verstappen: “We ogen snel, maar we weten dat Ferrari en Mercedes in de kwalificat­ies wat extra power vrijmaken. Ze zullen dus nog dichter komen. Maar wij kunnen ook nog verbeteren. Op dit stratencir­cuit is het heel belangrijk dat je een goed gevoel hebt, en dat is het geval.”

Vandoorne voorlaatst­e

Stoffel Vandoorne werd twee keer voorlaatst­e, telkens op 1,5 seconden van Fernando Alonso (7+6). Maar hij vond dat minder dramatisch dan het lijkt: “We hadden nieuwe onderdelen te evalueren en die zijn veelbelove­nd. Alleen heb ik geen vrije ronde gehad met de ultrasofts, te veel verkeer op de baan.”

Alonso van zijn kant kon profiteren van een slipstream van Nico Hulkenberg. “Beide tijden zijn niet representa­tief: Fernando is minder snel dan het lijkt, Stoffel sneller”, aldus McLaren.

 ?? FOTO PHN ?? Max Verstappen inspecteer­t de schade na een spin.
FOTO PHN Max Verstappen inspecteer­t de schade na een spin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium