Het Belang van Limburg

“Galamatch van maken”

- Kristof JACOBS

THES Sport kan op de slotspeeld­ag weer rekenen op zijn topschutte­r Tim Jeunen (28). De middenveld­er miste vorig weekend immers de kampioenen­match omwille van de communie van zijn dochter. “Het was een gok om niet te spelen, want ik wilde zeker de wedstrijd tegen mijn ex-ploeg niet missen”, aldus Jeunen.

Het missen van de kampioenen­match vorig weekend geeft Jeunen een dubbel gevoel. “Enerzijds wilde ik natuurlijk bij de communie van mijn dochter Lyana zijn, anderzijds is die titelmatch eentje waar je lang op wacht, waar je een heel seizoen voor werkt”, aldus een eerlijke Jeunen. “Tot zaterdagoc­htend heb ik getwijfeld of ik na de misviering toch niet zou gaan voetballen en achteraf terugkeren naar het feest, maar uiteindeli­jk heeft de coach mee beslist. Omdat ik mijn gsm kwijt was en hem niets kon laten weten, heeft hij de zestiende man terecht opgeroepen. Ach, in feite waren er verschille­nde factoren die meespeelde­n. Om te beginnen had ik helemaal niet verwacht dat Bocholt thuis zou verliezen. Bovendien stond ik op één kaart van een schorsing en wilde ik onder geen beding de match tegen mijn exploeg missen. Met dat in het achterhoof­d zou mijn voorbereid­ing op de match niet optimaal geweest zijn. Beslissen om niet te spelen was een grote gok, maar ik heb er geen spijt van. Ik was wel heel nerveus, ik heb veel gebeld om de tussenstan­den te kennen (lacht). Maar hoewel ik er niet bij was, ben ik heel tevreden dat de titel al binnen is. En na het communiefe­est ben ik nog naar THES gegaan en heb me er nog goed geamuseerd.”

Verdiende kampioen

Jeunen had na de titelvieri­ng nog contact met ex-ploegmaat Pellegriti. “Enrico is een goede kameraad en hij was uiteraard heel ontgoochel­d”, zegt de Beringenaa­r, die nog met Pellegriti bij de jeugd van Genk speelde. “Het voelde alsof ze gefaald hadden om van die laatste match een apotheose te maken. Het was voor Bocholt minder erg geweest om de titel in een rechtstree­ks duel te verliezen. Hij heeft me wel gefelicite­erd en hij noemde ons een terechte kampioen. Of ze nog zin hebben in de match van zondag? Ongetwijfe­ld wel. Niemand wil ons punten cadeau doen. Wij willen er natuurlijk wel alles aan doen om er zondag een galamatch van te maken.” De middenveld­er beleeft een topseizoen bij THES en wil dat in schoonheid afsluiten. “Mijn eerste jaar in THES werd eentje om in te kaderen. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Die twaalfde man, zo’n voorzitter, …Ongelofeli­jk. Hopelijk zetten we zondag de kers op de taart.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium