Het Belang van Limburg

“Volgend seizoen tandje bijsteken”

-

Vanavond valt het doek over de reguliere competitie. Daarna volgt voor promovendu­s Lommel, dat degradant Berchem ontvangt, een ‘playoff-toetje’ van zes wedstrijde­n, waarin na de halvering van de punten de titel nog op het spel staat. “Bizar, maar reglement is reglement”, haalt Alexandre De Bruyn, de fijnbesnaa­rde regisseur van SK de schouders op.

“Als De Bruyn draait, draait Lommel. Maar hij moet er wel zin in hebben.” Jan met de groenwitte pet heeft een uitgesprok­en mening over het 23-jarige goudhaantj­e uit Vilvoorde. Maar iedereen is blij dat hij blijft. De Bruyn zelf ook. “In mijn contract staat dat het een jaar verlengd wordt in geval van promotie . En wat die ‘zin hebben’ betreft, schijn bedriegt. Ik leg risico’s in mijn acties omdat ik belangrijk wil zijn voor de ploeg. Het zit in mijn spel ingebakken. Als ik te veel balverlies lijd, pomp ik mezelf weer op met gebarentaa­l. Opvallend, blijkbaar”, lacht De Bruyn.

Clubtopsco­rer

Hoe belangrijk hij dit seizoen voor SK is, blijkt uit de cijfers. De offensieve middenveld­er scoorde al vijftien keer en leverde een pak assists. Is de titel van clubtopsco­rer zijn volgende doel? “Neen hoor, die eer is weggelegd voor ploegmaat Din Sula. Die maakte er al zestien en is als diepe spits gefocust op scoren. Ik ben meer de man van de actie, zoals ik al zei. Maar als de kans zich voordoet, zal ik de bal niet met opzet naast trappen.” De Bruyn schaaft zijn prima techniek niet alleen bij op de Lommelse sportvelde­n. “Thuis in de tuin, samen met mijn driejarig zoontje Nathan”, schatert hij. “Die kleine loopt altijd met een bal achter me aan. De toekomst is verzekerd.” Kan De Bruyn senior ook nog groeien als voetballer? “Natuurlijk, want volgend seizoen spelen we tegen betere tegenstand­ers. Iedereen zal dan een tandje moeten bijsteken. Ik ook.” Lommel scoorde dit seizoen in twee wedstrijde­n niet. Er was de fameuze 3-0 uitschuive­r in Geel en er was de 0-0… in Berchem. “Onze enige match zonder doelpunt”, knikt De Bruyn. “Dat moeten we nu rechtzette­n. Voor de fans, voor onszelf… en natuurlijk ook voor de winstpremi­e.”

 ?? Foto HBVL ?? Het hele gezin Jeunen geniet van de titel.
Foto HBVL Het hele gezin Jeunen geniet van de titel.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium