Het Belang van Limburg

“Het wordt aartsmoeil­ijk”

- Marc TRUYERS

Geloof het of niet, maar alhoewel Heur-Tongeren uit polepositi­on start bestempele­n zowel trainer Hoste als sportief verantwoor­delijke Geert Weckx de thuismatch tegen Bilzen-Waltwilder als aartsmoeil­ijk. “Zelfs als het misloopt, is er nog de eindronde als vangnet”, voegt spits Goyvaerts eraan toe.

ervaren rot Steve Hoste zijn weinig tekenen van stress zichtbaar. “Aan motivatie zal er geen gebrek zijn. Dit is één van de makkelijks­te wedstrijde­n van het seizoen om te coachen. Wie het ook wordt, het wordt sowieso een hoogdag voor het Limburgse voetbal in de amateurlig­a. Akkoord, wij hebben de beste papieren in handen en zijn van niemand afhankelij­k. Maar het gaat een aartsmoeil­ijke opdracht worden”, voorspelt de coach.

Een mening die wordt gedeeld door sportief verantwoor­delijke Geert Weckx. “Bilzen-Waltwilder is een ploeg van grote contrasten maar als het écht moet, staan ze er. Omdat zij genoeg hebben aan een gelijkspel om de eindronde te halen, verwacht ik hen niet erg aanvallend. Het wordt oppassen geblazen voor de snelle omschakeli­ng. De spelersgro­ep en trainer willen er alvast volle bak voor gaan. Niks moet, alles mag maar als je er zo dichtbij bent, móet het ergens wel natuurlijk. Het zou alvast een geweldige bekroning van ons seizoen zijn. Wij waren met ambities gestart om zo snel als mogelijk gered te zijn en misschien mee te draaien in de linkse kolom. En kijk waar we nu staan. Voor onze jonge spelersgro­ep is het alvast een enorme uitdaging. We hebben een viertal spelers uit tweede proBij Eerste met 52 punten (16 zeges, doelsaldo +20) KAMPIOEN ALS ... … het wint of gewoon evenveel punten behaalt als de directe achtervolg­ers vinciale die nu aan de poort van tweede amateur kloppen.” “Het wordt een tweestrijd tussen Wellen en Heur-Tongeren”, voorspelt topschutte­r Michiel Goyvaerts. “Ik verwacht niet dat Wellen punten laat liggen tegen een uitgeblust Herentals. Dus moeten we het zelf doen. Dat zal ongetwijfe­ld gepaard gaan met een grote dosis druk. Toch mogen we niet vergeten te genieten. Ons seizoen is sowieso al meer dan geslaagd. Moest het niks worden dan hebben we nog altijd het vangnet van de eindronde.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium