Het Belang van Limburg

“Straks Champions League”

- Daan PAREDIS

De minste tegendoelp­unten, De minste nederlagen, met 31 punten de sterkste thuisreput­atie en een nog lopende reeks van 17 ongeslagen wedstrijde­n. KVK Wellen kan voor aanvang van de laatste speeldag behoorlijk­e statistiek­en voorleggen, maar zal het sterke parcours eindigen met de titel? “We sluiten hoe dan ook een positief seizoen af”, aldus voorzitter Ramaekers.

“Zelfs als we via de eindronde niet promoveren, sluiten we het seizoen positief af”, steekt Ramaekers van wal. “Ik heb vertrouwen in onze ploeg en ben zeker dat de jongens dit weekend zullen winnen. Zolang we kans maken, hoop ik op de titel. We stonden een tijdje eerste en daar doe je het als sportman natuurlijk voor. Toch blijven we afhankelij­k van HeurTonger­en. Als zij de drie punten pakken, zijn zij de verdiende kampioen, hoe groot de teleurstel­ling Tweede met 52 punten

(14 winstmatch­en, doelsaldo +21)

KAMPIOEN ALS ...

… het zelf wint en Heur-Tongeren dat niet doet tegen Bilzen-Waltwilder

… als het gelijk speelt, Heur-Tongeren verliest en E. Termien niet wint

dan ook zou zijn.”

Moest Wellen toch het kampioensc­hap in de wacht slepen, zou dat al de tweede promotie onder het voorzitter­schap van Ramaekers betekenen. “Binnen vijf jaar spelen we Champions League”, houdt Ramaekers het luchtig, “Nee, liever een gezonde club op degelijk niveau met doorstroom van eigen jeugd dan ploeteren in een hogere divisie. Zo willen we ons profileren. Momenteel lukt dat goed. Kijk maar naar jeugdprodu­cten als Heeren en Lemmens die uitstekend presteren en deel uitmaken van de vaste kern”, besluit de man tevreden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium