Het Belang van Limburg

“Winnen en afwachten”

- Geert STIENISSEN

“Wellicht verandert er niets meer aan de stand, maar toch zijn we optimistis­ch”, benadrukt bestuurder en ex-speler Dimitry Przygoda van E. Termien, dat op een punt van het leidersduo staat. “Wij gaan onze plicht doen door te winnen. Dan is het afwachten geblazen”, aldus coach Tomas Daumantas.

“Heur-Tongeren en Wellen hebben een haalbare tegenstand­er, maar toch dromen we nog van een Genkse titel. Dat we in ons eerste jaar nationaal voetbal al kans maken op de promotie, is buiten alle verwachtin­gen. Daarom is het voor Termien geen ramp om naast de hoofdprijs te grijpen”, aldus Dimitri Przygoda. Middenveld­er Pieter Jeunen is het hiermee eens. “Na zeven seizoenen ken ik de club door en door ken. We zijn een hechte groep op het veld en in de kantine. Hierdoor knokte Termien zich al Derde met 51 punten

(15 zeges, doelsaldo +20)

KAMPIOEN ALS ...

… het wint en zowel Heur-Tongeren als KVK Wellen dat niet doen

meermaals terug in de titelstrij­d. Maar ik ben ervan overtuigd dat we ons ook kunnen opladen voor de eindronde. Weet je, na vijf verloren provincial­e eindrondes met deze club wil ik de eerste nationale eindronde erg graag winnen.” “Aan een eindronde wil ik voorlopig niet denken”, is coach Tomas Daumantas streng. “In voetbal gebeuren de raarste zaken. Zelfs op de laatste speeldag kan het leidersduo punten laten liggen. Daarom zak ik met titelaspir­aties af naar Houtvenne. Het is mooi dat we tot de laatste speeldag moeten wachten op het verdict, want geen enkele ploeg bleef voor een langere periode foutloos. En toch zal de nummer één op zondagavon­d een verdiende kampioen zijn. Laat daarover geen twijfel bestaan.”

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Heur-Tongeren en KVK Wellen beginnen als coleiders aan de laatste speeldag.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Heur-Tongeren en KVK Wellen beginnen als coleiders aan de laatste speeldag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium