Het Belang van Limburg

“Het mag maar het moet niet”

Eric van Kessel vraagt zich af wie er wil promoveren en wie niet

- Jos CASTERMANS

De nivellerin­g naar beneden heeft zich fors doorgezet in eerste provincial­e. Promovendi moesten in het verleden immers vaak knokken voor het behoud, nu spelen drie teams die vorig seizoen nog in tweede speelden, de eindronde. Gaat het voor deze clubs niet wat te snel?

Herkol is één van hen. “Ik wist dat we een goed seizoen zouden spelen”, zegt coach Eric van Kessel, die in z’n eerste jaar bij de Neerpeltse wijkclub meteen kampioen werd en nu een eindrondet­icket pakte. “Vanaf speeldag twee hebben we constant in de top vijf gestaan. Voetballen­d horen wij echt wel bij de betere ploegen. We hebben ook de meeste goals gemaakt. Het is jammer dat Ibbo Willems ons verlaat en voor Bree-Beek koos. Zoals hij lopen er niet veel rond. Hij beschikt over veel snelheid en is altijd dreigend.”

Naar verluidt zou de clubleidin­g op de rem gaan staan. van Kessel: “De spelers en wij trainers zijn er klaar voor. Wij mogen promoveren als die kans zich voordoet, maar het moet niet. Wij gaan alleszins niet op halve kracht spelen. Als we het halen van Herk zitten we in de interprovi­nciale eindronde en dan kijken we verder. Ik ben blij dat men van het poulesyste­em is afgestapt, nu hoeven we geen zes wedstrijde­n meer in de eerste ronde te spelen. In de competitie hebben we tegen Herk en Park vier op zes behaald en tegen Bree-Beek zelfs zes op zes. Maar dat biedt natuurlijk geen garantie op een goed resultaat.” “Hoe ik de andere ploegen inschat? “Herk is een goede ploeg en Park zit in een sterke periode. Met namen als Grossi, D'Arnese en Van Hoegee beschikt Pärk over veel kwaliteit. Bree-Beek is ook een degelijke ploeg. Het elftal heeft veel kracht en loopvermog­en. Maar gaan ze er allebei voor? Indien ja, dan wordt Park - Bree-Beek een dubbeltje op z’n kant.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Eric van Kessel: “Wij gaan niet op halve kracht spelen.”
FOTO DICK DEMEY Eric van Kessel: “Wij gaan niet op halve kracht spelen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium