Het Belang van Limburg

THES B topfavorie­t

Enkel coach van Sparta Lille gokt op Amandina

- Kristof JACOBS

De titelstrij­d in vierde A is ongemeen spannend, want maar liefst vier ploegen komen nog in aanmerking voor de titel. THES B heeft amper één punt voorsprong op het trio V. Lommel-Amandina-Houthalen VV. Zestien van de zeventien trainers tippen op THES B, enkel Tony Driesen van Sp. Lille (dat tegen THES speelt) denkt aan Amandina, dat dan wel de topper tegen V. Lommel moet winnen.

Bij THES B is het vertrouwen groot. “De focus is goed en het zelfvertro­uwen in de groep is groot”, zegt coach David Sannen. “We gaan niet kijken naar de tegenstand­ers, maar proberen zelf een goede match te spelen.” “We hebben het zelf uit handen gegeven”, beseft Marc Hauben (V. Lommel). “De zenuwen hebben ons parten gespeeld. Het zou straf zijn als THES B punten verliest tegen Lille, maar we geven de hoop zeker nog niet op. We gaan ons in de eerste plaats concentrer­en op onze match en zorgen dat we die winnen, daarna zien we wel.” “THES B is het aan zijn status verplicht”, zegt Marco Giovanelli (Amandina). “Hoewel ik Sp. Lille hoog inschat om het hen nog moeilijk te maken, denk ik toch dat de Looienaars aan het langste eind zullen trekken. Wij gaan ons uiterste best doen, maar ook als wij geen kampioen worden, zal er in Amandina gevierd worden.”

Enkel Tony Driesen van Sparta Lille tipt op Amandina. “Omdat we met vertrouwen naar Tessenderl­o afzakken”, zegt Driesen. “Wij spelen het spel altijd eerlijk. Dat bewezen we trouwens vorig seizoen toen we Heusden 06 uit de eindronde hielden. Voor mij is het bovendien mijn laatste match en de jongens gaan iets extra willen doen. Ik verwacht ook nog wel een telefoontj­e van de drie outsiders om ons een ton te beloven, maar dat is eerder een aanmoedigi­ngspremie, hé (lacht).”

THES B

Amandina

 ?? Foto KAREL HEMERIJCKX ?? Zijn de spelers van THES B dit weekend opnieuw aan het feest?
Foto KAREL HEMERIJCKX Zijn de spelers van THES B dit weekend opnieuw aan het feest?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium