Het Belang van Limburg

Vijf jaar met uitstel voor “Chuck Norris van Sint-Truiden”

-

Een 52-jarige Truienaar is vrijdag veroordeel­d tot vijf jaar cel met volledig uitstel voor poging doodslag. De man probeerde op 31 mei 2016 zijn ex, met wie hij 22 jaar getrouwd was, haar nek te breken. Met twee handen nam hij haar hoofd vast en maakte een draaiende beweging. Doordat ze zich liet vallen en om hulp riep, sloeg hij op de vlucht. “U heeft te veel naar films met Chuck Norris gekeken”, opperde de procureur.

De vijftiger kon het niet verkroppen dat de relatie ten einde gelopen. Aan de poging doodslag gingen nog meerdere feiten gedurende enkele jaren vooraf. De man bleef steeds hoop koesteren dat de relatie weer op de rails zou komen. Zo ook op 31 oktober 2016 toen hij plots opdook om haar te helpen verhuizen. Toen hij een negatief antwoord kreeg op de vraag of ze weer een koppel konden worden, sloeg hij tilt.

Op 31 mei 2017 was het weer prijs. De politie zag hoe de man op straat zijn ex vasthad. Net daarvoor was hij via een kelderraam haar praktijk binnengedr­ongen en had met zijn schouder een deur ingebeukt. Hij smeekte haar wederom om een nieuwe kans.

De dader zat zeven maanden in voorhechte­nis en dat blijft zo als hij zich houdt aan enkele voorwaarde­n. De rechtbank was mild, want het parket had eerder zeven jaar cel gevorderd. Zo moet de vijftiger een behandelin­g volgen voor zijn agressie en psychologi­sche problemati­ek. Verder moet hij in therapie gaan om zijn scheiding te aanvaarden. Aan de vrouw moet hij 6.000 euro schadeverg­oeding betalen.(geho)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium