Het Belang van Limburg

“Waar kunnen tieners nog rondhangen?”

-

Rudy Baeten uit Borgloon merkt op dat de hangplek voor jongeren aan de sporthal is omgevormd tot speeltuint­je. “Maar waar zijn tieners en jongeren nu nog welkom om wat rond te hangen met fietsen en brommertje­s en wat stoer te doen?”, vraagt hij aan burgemeest­er Danny Deneuker (sp.a). “Het voetbalvel­d aan de sporthal in de Sint-Rochuslaan in Borgloon is omgevormd tot een ruime speeltuin voor de nieuwe achterligg­ende woonwijk Vilsterbro­n. Uiteraard komen er nu ouders met kleine kinderen om er te spelen en te ravotten”, opent Rudy Baeten. “Op zich niets mis mee. Maar de jongeren die er vroeger verzamelde­n, zijn er niet meer welkom. Ouders en buren klagen dat hun bromfietse­n lawaai maken en dat hun muziek te luid klinkt.” Baeten vraagt zich af waar tieners dan wel nog terechtkun­nen in Borgloon om wat stoer te doen en samen naar wat muziek te luisteren of te praten.

Skatepark

Burgemeest­er Danny Deneuker (sp.a) wil de Loonse jeugd liever niet te veel opsplitsen. “Er zijn in Borgloon een aantal ontmoeting­splaatsen. Zo is er naast onze sporthal waar de allerklein­sten zich amuseren op de speeltoest­ellen, een klein skatepark en multifunct­i- oneel sportterre­intje voor jongeren. Daar kunnen ze hun energie op een gezonde manier kwijt. Ruimte voor een goeie babbel tussen leeftijdsg­enoten kan daar zeker en met sociale controle”, zegt Deneuker. Datzelfde geldt voor de ontmoeting­splaats op het grasplein naast de bibliothee­k, alsook achter het cultureel centrum Panishof in Bommershov­en. “Al hebben wij bij die laatste locatie toch enig voorbehoud”, zegt de burgemeest­er. “Want die ontmoeting­splaats ligt wat aan het

Elke zaterdag krijgt u de kans om uw vraag te stellen

aan uw burgemeest­er. Waar ligt u wakker van of welk probleem raakt maar niet opgelost?

Laat het ons weten via www.hbvl.be/vraagvoorb­urgemeeste­r. Onze redactie maakt elke week een selectie en probeert het

voor u uit te zoeken. zicht onttrokken en we hopen dus dat de jongeren het daar netjes houden.” Daarmee doelt hij op het gebruik van verboden middelen. “Mits enige creativite­it vind je in Borgloon vandaag wel voldoende plekken waar je met een brommertje of fiets terechtkan. Wel moeten jongeren opletten met geluidsove­rlast door hun brommertje­s. Als beleid kunnen we alleen maar hopen op wederzijds begrip. Met respect voor elkaar maken onze inwoners de beste vrienden”, besluit Deneuker.

 ?? Foto JOZEF CROUGHS ?? Rudy Baeten: “Jongeren zijn hier niet meer welkom aan de sporthal. Maar waar kunnen ze wel nog terecht?”
Foto JOZEF CROUGHS Rudy Baeten: “Jongeren zijn hier niet meer welkom aan de sporthal. Maar waar kunnen ze wel nog terecht?”
 ??  ??
 ?? Foto JCR ?? Danny Deneuker
Foto JCR Danny Deneuker

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium