Het Belang van Limburg

“Ik vrees dat ik last heb van tunnelvisi­e. Baha is De Mol”

- MOLWATCHER SAM

Steve is niet De Mol. Dat is het enige dat we met zekerheid kunnen zeggen na de vorige aflevering van ‘De Mol’. De arts kreeg wel nog een afscheidsr­itje van een uur in een rollercoas­ter cadeau. “Mij hadden ze daar ook geen uur in moeten zetten”, vertelt Molwatcher Sam. “Maar ondanks de omstandigh­eden hebben Steve en Pieter dat nog goed gedaan.” De kandidaten hadden het woord ‘achterstan­d’ kunnen raden, ware het niet dat Baha en Pascale niet eens meer de moeite deden om de foto’s van de achtbaan te bekijken. En dan komen we meteen uit bij Sam zijn hoofdverda­chte. “Het is Baha! Of misschien nog Joke. Dat zijn de enige twee waar ik nog op inzet.”

Pieter, Pascale en Lloyd zijn volledig uitgeslote­n?

“Ik denk dat ik last heb van tunnelvisi­e. Ik zit al sinds de tweede aflevering op Baha en er vallen mij steeds minder dingen op bij anderen. Maar als Pieter De Mol is, val ik toch wel van mijn stoel. Hij is veel te eerlijk. Ik ben zelfs niet meer aan het volgen hoeveel geld hij heeft opgebracht. (zoekt op) Oei, maar 961 euro! Even weinig als Joke. Terwijl Baha met 2.200 euro eigenlijk wel veel geld heeft verdiend. Maar ja, De Mol moet ook af en toe wat geld verdienen hé. Pascale heeft het het best gedaan met 2.600 euro, maar haar had ik toch al volledig uitgeslote­n.”

Wat heb je dan nog opgemerkt in jouw Bahatunnel?

“Zijn hele strategie doet gewoon vermoeden dat hij het is. In het pretpark moesten de kindjes in het begin heel snel gaan en nadien mochten ze niet meer lopen. Ik was echt verbaasd dat Baha en Pascale het juiste getal gevonden hadden, maar het was wel Pascale die aandrong om het spiegelpal­eis nog eens in te gaan waardoor ze het juist cijfer hadden. Anders waren ze mis geweest. Baha heeft ook de tijd niet meer genomen om naar de rollercoas­ter te gaan en bij de drive-in vertrok hij meteen na zijn eerste juiste antwoord. Mijn mama was trouwens heel jaloers op die opdracht in de drive-in. Het paintballe­n lukte haar vorig jaar niet, maar dit had ze zeker goed gedaan!”

Al een pronostiek voor de finale?

“Ik denk dat Joke en Baha in de finale zullen staan. Baha omdat hij mijn Mol is en Joke maakt wel kans om te winnen. Ze speelt het spel wat egoïstisch, maar dat moet je ook doen als je het einde wil halen. Verder vind ik het allemaal sympathiek­e kandidaten, maar ik gun het Pieter toch het meest om ook de finale te halen. Ik ga zondag naar de opnames van ‘Café De Mol’ dus ik hoop dat ik Pieter daar niet zie als afvaller. En Baha natuurlijk ook niet!” (lacht)

→ ‘De Mol’, VIER, zondag, 20.00 uur

 ??  ?? Sam Breemans (25) uit Hamont-Achel kon u vorig jaar zien zwoegen en zingen als kandidaat in ‘De Mol’. Dit seizoen is hij onze molwatcher. Hier leest u zijn wekelijks verslag.
Sam Breemans (25) uit Hamont-Achel kon u vorig jaar zien zwoegen en zingen als kandidaat in ‘De Mol’. Dit seizoen is hij onze molwatcher. Hier leest u zijn wekelijks verslag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium