Het Belang van Limburg

Hasselaar (59) overleden na val van trapladder

-

HASSELT - Eddy Houben (59), de Hasseltse schrijnwer­ker die zaterdag levensgeva­arlijk gewond raakte bij een arbeidsong­eval, is dinsdag in het ziekenhuis aan zijn verwonding­en bezweken. “Zijn organen hebben we afgestaan voor donatie. Dat was Eddy’s laatste wens”, klinkt het bij zijn naaste familie.

Eddy Houben, een zelfstandi­ge schrijnwer­ker uit Rapertinge­n (Hasselt), was zaterdag aan het werk op de zolderverd­ieping van een nieuw appartemen­tsgebouw in Kortenberg (Vlaams-Brabant). Toen de vijftiger via de ladder naar beneden wilde klimmen, verloor hij zijn evenwicht en viel hij enkele meters naar beneden. Hij belandde op de harde vloer en kwam daarbij zeer ongelukkig op zijn hoofd terecht. Eddy werd in kritieke toestand naar het UZ Leuven overgebrac­ht. Daar overleed hij dinsdag aan zijn verwonding­en.

De Hasselaar laat een vrouw en twee kinderen na. “Zijn organen hebben we afgestaan voor donatie, precies zoals Eddy het wilde”, luidt het bij zijn naaste familie. “Hij stond altijd klaar om te helpen. Een harde werker met een hart van goud. Zijn kleindocht­ertje was zijn alles. Verschrikk­elijk dat hij op een zucht van zijn pensioen op deze manier om het leven is moeten komen.”

Het Leuvense parket stuurde zaterdag het labo en een wetsgenees­heer ter plaatse om de precieze omstandigh­eden van het ongeval te onderzoeke­n. “Alles wijst op een zeer ongelukkig­e val”, aldus de parketwoor­dvoerder. Eddy Houben wordt zaterdag begraven.

 ?? FOTO HBVL ?? Eddy Houben.
FOTO HBVL Eddy Houben.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium