Het Belang van Limburg

Lege rekken maar tevreden personeel bij Lidl

-

GENK - Het distributi­ecentrum van Lidl in Genk draait weer op volle toeren. Toch zal het nog even duren alvorens alle rekken in de Limburgse vestiginge­n weer gevuld raken. En ook al stonden ze soms met lege handen, toch waren de meeste klanten blij dat ze weer in hun vertrouwde winkel terecht konden. En ook de werknemers zelf zijn tevreden. “Omdat de onzekerhei­d achter de rug is.”

In de nagelnieuw­e winkel van Lidl aan de Hasseltweg in Genk was het gisterenoc­htend alle hens aan dek bij de opstart. Alles werd in gereedheid gebracht voor verkoop. De producten waarvan de houdbaarhe­idsdatum verstreken was, werden uit rekken en koelkasten gehaald.

Een volledig aanbod van producten was voor de vestiging wel nog niet haalbaar. Verwacht wordt dat deze week nog de achterstan­d is weggewerkt. De werknemers zijn in ieder geval blij dat de staking achter de rug is. “Ja, ik heb er echt niet van geslapen”, zegt een medewerkst­er. “De onzekerhei­d bleef maar door mijn hoofd malen. Ik merk ook dat de klanten opgelucht zijn dat het allemaal achter de rug is. De winkel heeft er onder geleden en klanten zijn in die dagen naar een andere winkel gegaan. Maar dat de actie ons klanten heeft gekost, geloof ik niet. Mensen die gewoon zijn in Lidl te winkelen, zullen dat blijven doen.”

Ook elders in Limburg hetzelfde geluid: deels lege rekken, maar tevreden klanten en werknemers. Ook in vestiginge­n waar de afgelopen dagen niet werd gestaakt, zoals die van Wellen bijvoorbee­ld, haalden ze gisteren opgelucht adem. Omdat de staking het distributi­ecentrum van Lidl in Genk had getroffen, kwamen er plots meerdere leveringen tegelijker­tijd aan, en konden lege rekken terug aangevuld worden. Het ging vooral om producten zoals patisserie en fruit.

Compleet uitgeput

Moira Piombo, werkneemst­er bij Lidl Boekt, heeft wel gestaakt en was gisteren terug paraat. “Ik werk hier nu meer dan 3 jaar. Ik doe het in principe graag, maar niet onder de omstandigh­eden zoals hiervoor. Ik ben erg blij dat er een akkoord is bereikt. Ik ben een back off, zoals dat hier heet, en dat is zowat de zwaarste functie bij Lidl. Omdat je verantwoor­delijk bent voor van alles tegelijker­tijd. Nieuwe collega’s opleiden, de kassa bemannen, en dan in de namiddag ook nog de vracht uitladen. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat je elke dag compleet uitgeput naar huis gaat”, zegt Piombo. “We hebben dan ook gestaakt in de hoop dat er veranderin­g komt voor ons allemaal.”

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? De winkels van Lidl gingen gisteren weer open, maar de rekken bleven nog deels leeg.
FOTO CHRIS NELIS De winkels van Lidl gingen gisteren weer open, maar de rekken bleven nog deels leeg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium