Het Belang van Limburg

Paars-wit kan op Teo rekenen tegen Club

- Jürgen GERIL

Lukasz Teodorczyk (26) wil zondag tegen Club Brugge scoren voor zijn overleden broer. In Polen beleeft Teo een emotioneel afscheid van Tomasz, maar zaterdag is hij terug op training bij Anderlecht. Zelfs met slechts één trainingsd­ag in de benen voelt de spits zich mentaal klaar voor de cruciale titelmatch in Brugge. Als Vanhaezebr­ouck het nodig acht, is hij klaar.

Anderlecht won zondag van Charleroi met Sylvère Ganvoula in de spits, maar die maakte allesbehal­ve een onvergetel­ijke indruk. Eigenlijk kan bij dit RSCA alleen Lukasz Teodorczyk de aanval dragen. Zelfs al was de Pool in zijn laatste twee partijen weer in minder goeie doen. Er is geen alternatie­f.

Alleen rees de vraag hoe aangeslage­n Teo is na het totaal onverwacht­e overlijden van zijn oudere broer Tomasz vorige week. Paarswit gaf hem alle tijd om dat verlies te verwerken en dinsdag postte Teo nog een emotionele boodschap op Facebook naast een foto van hem en zijn broer. “Als je de persoon die het dichtst bij jou staat verliest, dan zal dat blijven pijn doen. Bedankt aan iedereen - ook het team en de fans - die ons steunde in deze moeilijke momenten.”

Nu de begrafenis achter de rug is, wil

Teo zijn broer wel graag eren op het veld met een of meerdere goals. Daarom is hij van plan deze week terug te keren naar

Brussel en zich op te laden voor het duel met

Club Brugge. Zaterdag traint hij weer. “Mentaal zal Teo zeker klaar zijn voor die topmatch”, aldus zijn makelaar

Marcin Kubacki. “Ondanks de moeilijke momenten in Polen liet Lukasz het voetbal nooit los. Elke dag ging hij individuee­l trainen. Dat is natuurlijk niet hetzelfde als met de ploeg, maar conditione­el bleef hij in het ritme. Anderlecht kan op hem rekenen.” De keuze ligt dus bij trainer Hein Vanhaezebr­ouck. Stelt hij Teodorczyk op in Jan Breydel als hij alleen de dag voor de wedstrijd meetrainde? Het duel met Club is de laatste kans op de titel en Teo is – ondanks zijn ups en dows – de enige spits die scoort. Hij zit aan twaalf treffers, terwijl Ganvoula op drie blijft steken.

Een gretige Teo is trouwens altijd gebrand op doelpunten, maar kan ook de controle verliezen. Geen makkelijke keuze voor Vanhaezebr­ouck.

Onyekuru terug?

De coach moet trouwens ook op de linkerflan­k een moeilijke keuze maken. Wie zal de geschorste Kenny Saief vervangen tegen Club Brugge? Er zijn enkele opties. Zo komt Henry Onyekuru in aanmerking voor een eerste selectie sinds zijn knieblessu­re eind december, want de Nigeriaan speelde maandag 60 minuten met de beloften. Andere opties zijn Obradovic (als die fit is) of Andy Najar. Markovic en Amuzu, die minder meeverdedi­gen, lijken minder geschikt.

 ?? FOTO BELGA ?? Teodorczyk keert zaterdag terug op training.
FOTO BELGA Teodorczyk keert zaterdag terug op training.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium