Het Belang van Limburg

“Einde van een mooi tijdperk”

Cuva Houthalen speelt laatste officiële wedstrijd

- Guy VOLDERS

Dé topaffiche van het komende bekerweeke­nd is ongetwijfe­ld de kraker tussen Cuva Houthalen en Croonen Lommel. Dat Lommel maar liefst vier Cuva-spelers aantrok voor volgend seizoen maakt de finale extra bijzonder. Voor de Cuva-boys is het bovendien de laatste officiële wedstrijd.

“De vorm van de dag zal bepalend zijn”, denkt spelverdel­er Martijn Hendrix van Lommel. “We speelden een maand geleden onze laatste competitie­match. Het zal voor beide ploegen wat zoeken zijn.” Dario Clemente is één van de vier spelers van Cuva die naar Lommel verhuizen.

“We willen de beker nog pakken. We trainden deze week alvast in Helchteren en treffen met Lommel een te duchten tegenstand­er”, aldus Clemente.

Het Lommel van volgend seizoen lijkt wel op een reünie van ex-Houthalens­pelers… “Ik kreeg ook een degelijke aanbieding van Limburg United B”, is Clemente eerlijk. “Na alles wel overwogen te hebben, koos ik toch voor Lommel. Ludo Horions heeft daarin zeker een rol van betekenis gespeeld.”

“Ludo’s rol in de uitbouw van Lommel kan niet genoeg onderstree­pt worden. Ik zie onze toekomstig­e kern dan ook niet als een reünie van oud-spelers, maar eerder als een gerichte uitbouw van een club op het niveau van tweede nationale”, voegt Hendrix toe. De finale houdt ook het definitiev­e einde van Cuva Houthalen in. “Als een club met zo’n rijke traditie stopt, is dat altijd droevig”, vindt Hendrix, die er twee mooie jaren meemaakte. “Decenniala­ng was het één van de vaandeldra­gers binnen Limburg. Dat verdient respect.”

“Mijn overstap naar Lommel is zondag niet van tel”, blikt Clemente vooruit. “Het is een mooie affiche die tegelijk het einde van een mooi tijdperk betekent. Ik maakte hier verschille­nde hoogtepunt­en uit mijn carrière mee, zoals Belofte van het Jaar en de playoff-finale tegen Waregem”.

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Dario Clemente (l) en Martijn Hendrix.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Dario Clemente (l) en Martijn Hendrix.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium