Het Belang van Limburg

“Mijn paard heeft iets extra’s”

Diepenbeek­se Kirsten Prévot boekt haar 250ste zege

- Gert SILLEN

Kirsten Prévot heeft een mijlpaal bereikt. De 22-jarige Diepenbeek­se boekte in Zepperen haar 250ste zege (!) in het dressuurri­jden. Ondanks het grote aantal overwinnin­gen is de honger van Prévot nog niet gestild. “En nu gaan we voor 500 zeges”, laat ze schalks opmerken.

De 250ste zegepraal kwam echter niet zomaar uit de lucht vallen. “Sinds kort heb ik met John Son Siau een nieuw paard. Er schuilt een enorm potentieel in hem, maar bij wedstrijde­n is hij nogal kijkerig en heel gespannen. In Zepperen, bij zijn derde wedstrijd, was het dan een schot in de roos.” Bij een monumentaa­l cijfer als 250 horen uiteraard enkele overzichtj­es.

“Ik ben op mijn zevende met wedstrijde­n begonnen”, vertelt de studente lager onderwijs. “John Son Siau is dus sinds kort mijn vijfde paard. Mijn mooiste overwinnin­gen? Vorig jaar boekte ik in Duitsland een internatio­nale zege, dat was een hele leuke ervaring. Ook de zeges in Limburgse kampioensc­happen vind ik tof. Maar de allermoois­te is misschien wel mijn allereerst­e zege. Ik was toen zeven jaar en het was op de dag dat mijn mama verjaarde. Ook al heb ik er geen winst behaald, toch beschouw ik mijn deelname van vorig jaar aan de jumping van Mechelen als één van mijn hoogtepunt­en. Na vijf jaar telkens net naast een selectie gegrepen te hebben, had ik in 2017 eindelijk mijn ticket beet.”

Wie denkt dat Prévot met 250 zeges een afscheid in stijl voor ogen had, komt bedrogen uit. De honger van de amazone is nog niet gestild.

Nationale wedstrijde­n

“Net zoals bij mijn vorige vier pony’s en paarden zal ik mijn huidig paard John Son Siau van kortbij bij zelf opvolgen, africhten en opleiden. Met John Son Siau beschik ik momenteel over een zeer talentvol paard. Hij heeft iets extra’s, waardoor ik ook mijn kans, niet alleen bij provincial­e, maar ook nationale wedstrijde­n wil wagen. De zegeteller zal dan wel niet zo snel aandikken. Volgende week trek ik zelfs naar een meeting in Duitsland. Samen met wedstrijde­n in Nederland en België wordt hiervan een klassement opgemaakt. Het is een ander gegeven dan wedstrijde­n in eigen land. Zeer leerrijk. Of er winst inzit? Vorig jaar eindigde ik met Excalibur op een tweede plaats en met John Son Siau ga ik dit proberen te evenaren of te verbeteren. Of 500 zeges realistisc­h is? Ik ben toch van plan hiervoor te gaan.”

Mijn mooiste zege? Mijn allereerst­e, uitgereken­d op de verjaardag van mijn mama

Kirsten PRÉVOT

 ?? Foto SVEN DILLEN ?? Kirsten Prévot.
Foto SVEN DILLEN Kirsten Prévot.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium