Het Belang van Limburg

Laatste bokskamp

Nog één keer betreden de ‘Boxing Stars’ de boksarena op VTM. Vanavond vechten de zwaargewic­hten hun allerlaats­te robbertje uit. Marie Verhulst bokst tegen Hilde De Baerdemaek­er, Kamal Kharmach is de opponent van Bill Barberis. Wie mag de fameuze ‘Boxing

- Tom VETS

Het belooft vanavond vooral een keiharde confrontat­ie te worden bij de heren. Acteur Bill Barberis wil absoluut winnen van comedian en presentato­r Kamal Kharmach. Bill nam ook deel aan de eerste editie van ‘Boxing Stars’ en verloor toen. In zijn meest recente kamp tegen atleet Hans Van Alphen werd Bill tot winnaar uitgeroepe­n na een blessure bij de sportman. Het voelde toen niet echt als een overwinnin­g aan. “Ik ben er mentaal én fysiek keihard mee bezig geweest”, aldus Bill. “Ik wil gewoon keihard winnen. Verliezen is echt geen optie.” Dat Barberis gebeten is om te winnen, bewijst ook het feit dat hij na de vorige ‘Boxing Stars’-editie van oktober 2016 is blijven boksen.

Limiet

Ook Kamal aast op de kampioensg­ordel. “Maar ik heb op alle vlakken schrik van Bill”, dixit Kamal, die het eerder haalde van zanger/ presentato­r Erik Goossens met een technische knock-out. “Maar ik geef me niet gewonnen. Alle vezels in mijn lijf schreeuwen: alle zuurstof eruit boksen, mijn hartslag tot aan de limiet laten gaan.” Terwijl Siham, de vrouw van Kamal, in de tribune bang toekijkt, is Bills’ vriendin, actrice Tanya Zabarylo, er iets geruster in. “Hij moet meteen duidelijk maken wie de baas is. Ik weet niet of Kamal eigenlijk aan Bills gezicht kan.” Kharmach was één van de weinige bekende Vlamingen die zichzelf spontaan aanbood om mee te doen aan ‘Boxing Stars’. “Zoals iedereen weet ben ik een poos geleden flink afgevallen (ongeveer honderd kilo, nvdr.), maar ik was opnieuw aan het verdikken. Door de vele bokstraini­ngen hoopte ik die kilo’s opnieuw kwijt te spelen. Ik ben van 103 naar 95 gegaan, maar die kilo’s zijn er alweer terug aan.” Het enige wat Kamal nog steeds heeft als aandenken aan ‘Boxing Stars’ is een pijnlijke schouder, waarvoor hij inspuiting­en met cortisone krijgt. Van de eveneens opgelopen hersenschu­dding is niks meer te merken.

Kat-en-muisspel

Ten slotte is er nog de kamp bij de dames. Marie Verhulst, nog maar 22 jaar, neemt het op tegen gewezen ‘Familie’-actrice Hilde De Baerdemaek­er die net veertig is geworden. Zij maakte vorige keer Eline De Munck in. “Het wordt een kat-en-muisspel”, blikt Hilde vooruit. “Afweren, prikken en weg. Dat is mijn strategie.” Voor het eerst krijgt ze vanuit het publiek de steun van haar man Pieter, die er de vorige keer niet bij kon zijn. Gert Verhulst zit opnieuw in de tribune om zijn dochter Marie te steunen. “Ik ben zenuwachti­ger dan de vorige keer”, klinkt het. “Het is niet leuk om je dochter meppen te zien krijgen.” Ook opa Jos wil zijn kleindocht­er aan het werk zien. “Ik had nooit gedacht dat ze dit zou kunnen. Voor mij is ze nu al kampioen.”

Hoewel het programma eigenlijk afgelopen is, komt er volgende week toch nog een extra aflevering. Aangezien het merendeel van tv-kijkend Vlaanderen dan naar het Songfestiv­al kijkt, komt VTM met een compilatie van het programma, waarin de vier winnaars (de lichtgewic­hten boksten vorige week, nvdr.) terugblikk­en op hun boksavontu­ur.

 ?? Foto VTM ?? Marie Verhulst (links) en Hilde De Baerdemaek­er nemen het vanavond een laatste keer tegen elkaar op.
Foto VTM Marie Verhulst (links) en Hilde De Baerdemaek­er nemen het vanavond een laatste keer tegen elkaar op.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium