Het Belang van Limburg

“Terugkeer naar de club waar het voor mij begon”

VOETBAL BENJI DE CEULAER NAAR TERMIEN

- Geert STIENISSEN

Op zijn zesde begon Benji De Ceulaer met voetballen bij Termien. Na passages bij STVV, RKC, Feyenoord, Lokeren, KRC Genk en Westerlo komt hij volgend seizoen weer thuis. “Ik heb altijd gezegd dat ik de cirkel zou rondmaken”, aldus de voormalige Rode Duivel, die met zijn terugkeer naar de Genkse amateurclu­b toont dat hij zijn roots nooit is vergeten.

Na een carrière van 16 jaar nam Benji De Ceulaer afgelopen zondag op zijn 34ste afscheid van het profvoetba­l. Tegen Tubeke speelde hij in play-off 3 zijn laatste minuten voor Westerlo. “Ik heb genoten van mijn loopbaan”, blikt de aanvaller terug. “Met zes selecties voor de Rode Duivels, twee Belgische bekers, een nominatie voor de Puskas award 2011, waarmee de FIFA het mooiste doelpunt van het jaar bekroont, én een transfer naar KRC Genk heb ik een uiterst geslaagd voetballev­en achter de rug. Vooral met KRC heb ik altijd een speciale band gehad. Als kind van de streek voelde mijn transfer van Lokeren naar Genk als thuiskomen. Dat de fans van Racing mij afgelopen weekend bij mijn afscheid kwamen steunen, bewijst dat het respect wederzijds is. Dat zijn momenten die je nooit vergeet.”

De keuze van De Ceulaer om op zijn 34ste het profvoetba­l vaarwel te zeggen, werd ingegeven door zijn lichaam. “Het is niet dat ik niet meer mee kon. Met zes goals in net geen dozijn partijen voor Westerlo heb ik bewezen dat ik op mijn leeftijd nog mijn mannetje kan staan. Het was echter vooral de dag na een match dat mijn lijf aangaf dat het tijd was voor iets nieuws. Je mag niet vergeten dat ik de afgelopen jaren meermaals moest terugvecht­en na zware blessures. Dat eist zijn tol. Daarom heb ik besloten om te luisteren naar mijn lichaam, want ik had geen zin in een jaar te veel.”

Terug naar de roots

Volgend seizoen zal De Ceulaer wel nog op amateurniv­eau te bewonderen zijn bij Eendracht Termien, de club waar hij zijn eerste stappen zette als voetballer. “Ik heb altijd gezegd dat ik de cirkel rond wilde maken, dat gebeurt nu op twee vlakken”, aldus De Ceulaer. “Ik keer terug naar de club waar het voor mij als zesjarige allemaal begon en ook mijn zoontje Loris zet als vierjarige zijn eerste voetbalsta­pjes bij de U6 van Termien. Ik zie bij hem dezelfde goesting in het spelletje en - eerlijk toch ook wel mijn dribbel. Hopelijk kan hij een even schitteren­d voetbalver­haal schrijven. Intussen heb ik hem al een trainingso­utfitje van de Rode Duivels gekocht. Maar uiteraard primeert het voetbalple­zier.” “Weet je, ik kom niet naar Termien om uit te bollen. Het is een erg ambitieuze club met uitstekend­e spelers. Ik wil mijn steentje bijdragen om de ambities waar te maken. Zo kan ik als nummer 10 zeker nog mijn nut bewijzen. En de jonge gasten kunnen bij mij altijd voor raad terecht. Dat was bij Westerlo ook al het geval.”

Fitnesscoa­ch

Ook op profession­eel vlak staat De Ceulaer voor een nieuwe uitdaging. Binnenkort start hij zijn eigen zaak ‘Fitness Boutique by Benji’. “Ik zal als personal coach mensen één op één begeleiden op weg naar een gezond en evenwichti­g leven”, legt De Ceulaer uit. “Als ervaringsd­eskundige in conditieop­bouw en in revalidati­e is dat me op het lijf geschreven. Momenteel concentree­r ik me nog op de bouw van mijn huis met praktijkru­imte, want ik wil dat alles er piekfijn zal uitzien. Dat bewijst dat de topsporter in mij nog springleve­nd is, want ook hiervoor zet ik me voor 100% in.”

 ??  ??
 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Met zoontje Loris (4) is de opvolging ten huize De Ceulaer verzekerd.
Foto JEFFREY GAENS Met zoontje Loris (4) is de opvolging ten huize De Ceulaer verzekerd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium