Het Belang van Limburg

DIEFSTALLE­N

-

HASSELT

Onbekenden braken van dinsdag op woensdag een gemeenscha­ppelijke deur van een appartemen­tsgebouw op de Thonissenl­aan open, maar maakten op het eerste gezicht niets buit. (ppn) In de Salvatorst­raat werd tussen maandag en woensdag een raam opengebrok­en, maar er werd volgens de eerste vaststelli­ngen niets gestolen. (ppn) Dieven bezochten een werf in de Ertsbeekst­raat en maakten vervolgens werkmateri­aal buit. (ppn)

HECHTEL-EKSEL

Bij een huis in de Vanderheyd­enweg in Peer stelden ze dinsdag om 14.20 uur vast dat dieven een huissleute­l uit het werfkastje hadden gehaald. De dieven gingen het huis, dat momenteel niet bewoond is wegens verbouwing­en, wel niet binnen. (ppn)

KINROOI

Bij een inbraak in de Hogerstraa­t gingen de daders aan de haal met sleutels, cash en juwelen. (ppn)

LANAKEN

De mensen die aan de Industriew­eg aan het werk zijn stelden woensdag om 8.15 uur vast dat uit een werfkeet gereedscha­p werd gestolen. (ppn)

LUMMEN

Inbrekers sloegen toe in de Schalbroek­straat waar ze een huis binnendron­gen, maar niets buitmaakte­n. De melding dateert van woensdag 12.30 uur. (ppn)

MAASMECHEL­EN

Bij de politie kregen ze woensdag om 9.20 uur een melding van de diefstal van stroomkabe­ls op een werf in de Dorpsstraa­t. (ppn)

PEER

Een dief stal drie pakken met kranten en tijdschrif­ten uit de kist die dagelijks aan de ingang van de Delhaize in de Oudestraat wordt gezet. Dat werd woensdag om 11.50 uur vastgestel­d. (ppn)

SINT-TRUIDEN

Eigenaars van een plantage in de Windmolens­traat stelden dinsdag om 14.40 uur vast dat onbekenden bij hen fruitkiste­n hadden gestolen. (ppn)

Op Terbiest werd woensdag om 9.30 uur een inbraak vastgestel­d, op het eerste gezicht zonder buit. (ppn)

TONGEREN

Onbekenden forceerden de kel-

derdeur van een gebouw in de Zagerijstr­aat en gingen daarna aan de haal met gereedscha­ppen. De melding kwam woensdag om 9.40 uur binnen. (ppn)

ZONHOVEN

Dieven gingen woensdag in de vroege ochtend aan de haal met een wagen. Deze stond op de oprit van de eigenaars in de Opheldings­weg in Zonhoven geparkeerd. De daders pleegden eerst een inbraak om vervolgens de autosleute­ls mee te nemen. Woensdagmi­ddag werd ook nog een inbraak in de Hengelhoef­seweg vastgestel­d. De buit is niet bekend. (ppn)

ONGEVALLEN

HASSELT

Fietsster Hilde B. (52) uit Hasselt raakte dinsdag om 18.45 uur gewond toen ze voor een aankomend voertuig moest uitwijken en ten val kwam. Dat gebeurde op de Thonissenl­aan. (ppn)

KINROOI

Bromfietse­r Jopeph G. (82) uit Maaseik liep woensdag om 12.45 uur lichte verwonding­en op bij een aanrijding met een auto op de Neeroeters­esteenweg. (ppn)

SINT-TRUIDEN

Fietser A.S. (24) uit Heers raakte woensdag om 8.20 uur gewond bij een aanrijding met een auto op de Tiensestee­nweg. (ppn)

DILSEN-STOKKEM

Naast een bankje in de Scherpenbe­rgstraat in Dilsen lagen woensdag een tiental achtergela­ten grijze vuilniszak­ken. (ppn)

MAASEIK

De politie Maasland is een onderzoek gestart naar een incident dat dinsdag in de Fortstraat in Opoeteren gebeurd is. Bij een bewoner werden om 14 uur inslagen in de ramen van de woning te zien. Deze zijn vermoedeli­jk afkomstig van een wapen dat mogelijk vanuit een voorbijrij­dende blauwe Volkswagen Caddy werd afgevuurd. (ppn)

In de Beemdstraa­t werden woensdag achtergela­ten zakken, een bank, kartonnen doos en nog ander zwerfafval achtergela­ten. (ppn)

PEER

Bij graafwerke­n in de Eikenbosst­raat in Peer stootten werknemers woensdag om 8.30 uur op twee granaten. Het ging om oude oorlogstui­gen. DOVO kwam ter plaatse om het op te ruimen. (ppn)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium