Het Belang van Limburg

“Derbygevoe­l primeert”

Bogaerts (Houthalen) kijkt uit naar nieuwe finale tegen Lummen

- Guy VOLDERS

De 19-jarige Luna Bogaerts mag terugblikk­en op een prima vierde seizoen in de clubkleure­n van DBC Houthalen. Ondanks twee nederlagen in de competitie tegen Lummen blikt de studente verpleegku­nde met vertrouwen vooruit naar de bekerfinal­e van zondag.

De laatste jaren treffen met Houthalen en Lummen telkens de twee sterkste vrouwentea­ms elkaar in de bekerfinal­e. Wordt dat niet wat saai? “Het derbygevoe­l blijft toch wel primeren”, vindt Bogaerts. “Na verloop van tijd ken je inderdaad wel alle speelsters, met hun sterktes en zwaktes. In de competitie verloren we thuis maar heel nipt (58-60, nvdr.) na een omstreden beslissing van de scheidsrec­hters. In Lummen gingen we terecht de boot in. We zullen scherp moeten zijn om Jill Lorent te stoppen en de afstandsho­ts van Jolien Wouters tot een minimum te beperken.” Lummen veranderde van coach en besliste recent om met Philip Wolk in zee te gaan. “Dat was toch wel verrassend nieuws”, zegt Bogaerts. “De coach die ze eerst aantrokken (Callewaert, nvdr.) bracht toch ook enkele speelsters mee, niet? Het wordt niet evident voor de spelers die al getransfer­eerd zijn, want het is niet simpel op het allerhoogs­te niveau.”

Bogaerts krijgt met Hilde Kreemers ook een nieuwe coach volgend seizoen. “Met een vrouw aan het roer zal het toch weer aanpassen worden. Bij de eerste ploeg heb ik dat hier nog niet meegemaakt. Hilde had ik wel al ooit als jeugdtrain­ster. Zij voerde ondertusse­n al gesprekken met ons over volgend jaar. Het grote verschil is dat zij ook buiten het terrein toegankeli­jker zal zijn, vermoed ik”. Bogaerts werd genomineer­d voor de trofee van meest beloftevol­le speelster van het jaar bij de U21. “Ik ben heel tevreden. Sinds dit seizoen speelde ik voor het eerst enkel bij de A-ploeg. Dat kon tellen als volgende stap in mijn ontwikkeli­ng. Na de finale van de Beker van Vlaanderen zou bekerwinst zondag een mooie bekroning zijn van een goed seizoen.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Bogaerts is genomineer­d als meest beloftevol­le speelster van het jaar.
FOTO SVEN DILLEN Bogaerts is genomineer­d als meest beloftevol­le speelster van het jaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium