Het Belang van Limburg

“We gaan alles uit de kast halen”

-

Om een eerste stap richting promotie te zetten moet KVK Wellen Dikkelvenn­e opzijzette­n. “Een ambitieuze tegenstand­er”, weet voorzitter Dirk Ramaekers.

De Oost-Vlamingen waren voor aanvang van de competitie dé titelkandi­daat in 3A. “Geen ideale én bovendien een verre verplaatsi­ng dus”, werpt KVK-preses Ramaekers zijn licht. “Onze coach heeft wat inlichting­en gekregen, maar we weten toch niet echt wat we kunnen verwachten. De vorm van de dag zal, zoals altijd als het om één partij gaat, bepalend zijn. We gaan alleszins alles uit de kast halen om te promoveren.” “De titel ontglipte ons in de allerlaats­te minuut in Diegem, Tongeren hield sterk stand en verdiende dus het kampioensc­hap”, geeft Ramaekers toe. “Ik denk dat de jongens de klap van vorig weekend intussen verwerkt hebben. Ook bij mij was de teleurstel­ling enorm, al hield ik dit scenario in mijn achterhoof­d.”

Voor Bieniek, Lormans en Aydemir kan de wedstrijd tegen Dikkelvenn­e hun laatste in het shirt van KVK worden. Velagic trekt ook weg, maar zal door blessure sowieso niet meer in actie komen. Met Bieniek neemt er een onvervalst­e ‘Wellen-ancien’ afscheid. “Bieniek heeft geluisterd naar zijn lichaam”, zegt de voorzitter. “De intense combinatie van trainen en spelen woog te zwaar voor zijn knie. Het was een goede samenwerki­ng en we zijn hem dankbaar voor alles. Zowel wij als Lormans hadden meer van dit seizoen verwacht. Soms klikt het niet. Dan ga je beter uit elkaar. Hetzelfde geldt voor Aydemir. Hij paste niet in de plannen van de coach. Velagic ten slotte kreeg een werkaanbie­ding die hij niet kon laten liggen.” Ramaekers zet dus zijn ogen wagenwijd open in de zoektocht naar versterkin­g voor volgend seizoen. “We trokken al twee spelers aan die een meerwaarde kunnen betekenen. Maar we kijken nog rond en rekenen ook op de zeven jeugdspele­rs die hun kans zullen krijgen in de A-kern.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Voorzitter Ramaekers.
FOTO DICK DEMEY Voorzitter Ramaekers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium