Het Belang van Limburg

Onderzoeks­team Ivana Smit wil overlijden van Hamontse jager ophelderen

Eigen onderzoek naar mysterieuz­e dood van Hamontenaa­r in Krugerpark

- Nancy VANDEBROEK

HAMONT-ACHEL - De familie van de in Zuid-Afrika omgekomen Eric Sevens (56) uit Hamont-Achel heeft een forensisch patholoog ingeschake­ld om meer duidelijkh­eid te hebben over de precieze doodsoorza­ak. Zijn lichaam is zaterdagav­ond in ons land aangekomen. De autopsie wordt uitgevoerd door het team van Frank van de Goot, de bekendste patholoog van Nederland. Hij was onder meer betrokken bij het onderzoek naar de dood van het Peerse fotomodel Ivana Smit.

Eric Sevens kwam op zondag 15 april om het leven in het bekende Krugerpark in Zuid-Afrika. Hij ging er in gezelschap van enkele kennissen en zijn nieuwe Belgische vriendin jagen op klein wild. Veel details over wat er tijdens de jacht precies gebeurde, zijn er niet. Volgens verklaring­en van de andere deelnemers hoorden ze nog voor de start van de uitstap plots een schot, gingen ze kijken en vonden ze Sevens levenloos op de grond.

Verwoed jager

Een spijtig jachtongev­al door een verkeerde manipulati­e van zijn jachtwapen, zo werd snel geopperd. Maar mensen die de exboekhoud­er kennen, geloven niet in die hypothese omdat Sevens een getraind en verwoed jager was. De politie van Zuid-Afrika had blijkbaar ook haar twijfels over de precieze omstandigh­eden en liet een autopsie uitvoeren. “Maar de resultaten laten op zich wachten”, zegt Tom Van Overbeke, de advocaat van de familie van Eric Sevens. “Minstens nog twee maanden. De familie blijft voorlopig dus nog altijd in het ongewisse en heeft besloten om zelf enkele onderzoeke­n uit te laten voeren omdat zij met vele vragen blijven zitten. We overwegen ook om, afhankelij­k van de resultaten van de autopsie, in eigen

land nog een

onderzoek te laten openen.” Daarbij doet de familie dus beroep op het team van Frank van de Goot, de Nederlands­e patholoog die ook een autopsie uitvoerde op Ivana Smit (zie kader).

De autopsie op het lichaam van Eric Sevens zal eerstdaags worden uitgevoerd. Zijn lichaam is zaterdag vanuit het mortuarium van Makhado in Limpopo, de meest noordelijk gelegen provincie van Zuid-Afrika, overgebrac­ht naar België. De repatriëri­ng duurde enkele weken omdat elk lichaam dat wordt overgevlog­en vergezeld moet zijn van een paspoort. Dat

paspoort bleek zijn vriendin nog in haar bezit te hebben. Na de dood van Sevens was zij onmiddelli­jk naar België teruggekee­rd. Het paspoort moest dan ook nog eerst naar Zuid-Afrika worden opgestuurd voordat het lichaam kon worden gerepatrie­erd. “Hopelijk brengen de resultaten van de autopsie al wat meer duidelijkh­eid”, aldus Van Overbeke. “De mysterieuz­e omstandigh­eden van zijn dood maken het voor de familie immers nog moeilijker om het verlies te verwerken.”

Van Eric Sevens wordt woensdag in intieme kring afscheid genomen. Hij laat drie volwassen kinderen en een jonger zoontje achter.

 ?? Foto AP
Foto HBVL ?? Het Krugerpark in Zuid-Afrika, een van ’s werelds bekendste wildparken.
Foto AP Foto HBVL Het Krugerpark in Zuid-Afrika, een van ’s werelds bekendste wildparken.
 ??  ?? Eric Sevens (56) wordt woensdag in intieme kring begraven.
Eric Sevens (56) wordt woensdag in intieme kring begraven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium