Het Belang van Limburg

Kapster (24) “in een opwelling” gewurgd door masseur uit zelfde straat

-

TIENEN - Een reden voor zijn daad heeft Ben W. (25), een specialist Chinese massages, naar eigen zeggen niet. Wel geeft hij toe dat hij eind april zijn voormalige buurmeisje Julie Quintens (24) heeft gewurgd. “In een impuls.” Hij belde aan, ze liet hem binnen en enkele minuten later was ze dood. “Zijn ouders zijn ons vorige week nog komen condoleren”, reageert haar vader Peter.

Exact 110 meter wonen de gezinnen van elkaar, in dezelfde straat in het Vlaams-Brabantse Boutersem. En ze zijn al jaren meer dan goede buren, dochter Julie was als kind al bevriend met hun dochter. Hun andere kind, Ben W. (25), kende Julie veel minder goed. “Ze waren niet echt bevriend”, vertelt papa Peter Quintens. “Al knipte ze wel zijn haar.” De kapster werkte in kapsalon New Look in Boutersem en woonde op een appartemen­t in Tienen. Daar werd ze vrijdag 27 april dood teruggevon­den door haar ongeruste vader. Aanvankeli­jk hadden de speurders geen spoor naar de dader. De jonge kapster had een stabiele relatie met een agent, woonde sinds kort ook samen, had veel vrienden en een goede job.

De vader van Julie was stellig: zijn dochter had geen vijanden. Eind vorige week, exact een week na de moord, kwam het onderzoek dan toch in een stroomvers­nelling: speurders pakten buurman Ben W. op. Dat gebeurde discreet, om de familie Quintens aan de overkant van de straat niet te bruuskeren.

Chinese massage

W. runt een massagesal­on in de straat van de ouders van het slachtoffe­r. De jonge twintiger heeft een postgradua­at Chinese massage en bewegingsl­eer, en is ook docent aan de Antwerpse Schoonheid­sschool, destijds opgericht door Lesley-Ann Poppe. Hij is getrouwd, zijn familie staat in de buurt bekend als fervente getuigen van Jehova.

De ochtend van de moord was W. in het appartemen­t van Julie. Dat wees zijn gsm-verkeer uit. Tijdens het eerste verhoor ging hij snel door de knieën. Hij gaf toe de kapster te hebben gewurgd. Waarom? “In een opwelling”, zegt hij. Een duidelijk motief lijkt voorlopig te ontbreken. De familie vermoedt dat de masseur gefrustree­rd was omdat hij zijn amoureuze avances niet positief beantwoord zag. Het gerecht zegt dat daar geen sprake van was. “Hij kende het slachtoffe­r eerder oppervlakk­ig”, zegt woordvoers­ter Sarah Callewaert. “Hij heeft geen reden gegeven voor zijn daad en stelt dat hij in een impuls gehandeld heeft.” De komende dagen moet er meer duidelijkh­eid komen over de persoonlij­kheid van de moordenaar en zijn motief. Dinsdag verschijnt Ben W. voor de Leuvense raadkamer, die zijn aanhouding naar alle waarschijn­lijkheid met een maand zal verlengen.“De begrafenis volgt later deze week in intieme kring”, zegt Bart Verbelen, advocaat van de familie.

 ?? IF
IF ?? Slachtoffe­r Julie Quintens.FOTO
Ben W. heeft bekend.FOTO
IF IF Slachtoffe­r Julie Quintens.FOTO Ben W. heeft bekend.FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium