Het Belang van Limburg

De Croo roept postbaas Van Gerven op het matje

-

BRUSSEL - Niet meer elke dag bedeling, minder rode postbussen, en duurdere postzegels: postbaas Koen Van Gerven verkondigd­e zaterdag zijn toekomstvi­sie voor Bpost. Niet geheel naar de zin van bevoegd minister Alexander De Croo (Open Vld), die vooral verveeld zit met de manier van communicer­en van Van Gerven. “Ik verwacht dat hij in overleg gaat met zijn personeel.”

“Ik wil dat er zorg wordt gedragen voor de werknemers van Bpost, een goede dialoog is essentieel.” Met die woorden hoopt minister van Post Alexander De Croo (Open VLD) de sociale onrust binnen het postbedrij­f te temperen. Die stak afgelopen weekend zwaar de kop op na de aankondigi­ngen van CEO Koen Van Gerven in enkele media. Het meest opvallend was zijn denkpiste om de dagelijkse postbezorg­ing terug te schroeven. Die uitspraken schoten meteen in het verkeerde keelgat bij de bonden, die vorige week nog de onderhande­lingstafel boos hadden verlaten tijdens gesprekken over de geplande herstructu­reringen en Van Gervens voorstelle­n via de pers moesten vernemen.

In strijd met postwet

Van het voorstel over de niet-dagelijkse postbezorg­ing laten de bonden ook geen spaander heel. “Dat zou tot een ongelijke behandelin­g leiden”, zegt Jean-Pierre Nyns (ACOD). Dezelfde kritiek klinkt bij CD&V-Kamerlid Veli Yüksel. “De postwet schrijft voor dat de post minimaal vijf keer per week moet worden opgehaald en bezorgd. Als we daarvan afstappen, zullen de burgers en de kmo’s daar de dupe van zijn.” Binnenkort volgt er in ieder geval een goed gesprek met minister De Croo. “Ik zie Van Gerven binnenkort”, zegt De Croo, die ervan overtuigd is dat de dienstverl­ening gegarandee­rd zal blijven. “Zijn positie staat dus niet onder druk, maar ik verwacht wel dat hij in overleg gaat met zijn personeel.”

 ?? REUTERS ?? Minister De Croo (links) haalt uit naar Bpost-CEO Koen Van Gerven (rechts).FOTO
REUTERS Minister De Croo (links) haalt uit naar Bpost-CEO Koen Van Gerven (rechts).FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium