Het Belang van Limburg

“Klant half gekleurd naar huis moeten sturen”

-

WELLEN - Haast elk jaar valt het Wellense kapsalon Hair Affairs een dag zonder water wegens een lek ergens verderop in het dorp. Heel vervelend wanneer de klanten net een haarkleuri­ng krijgen. Dat was zopas het geval.

“Op 26 april kwam een man van De Watergroep mijn salon binnen om te melden dat het water asap moest worden afgesloten”, vertelt kapster Daisy Bleus. “Klanten die zaten te wachten om een haarkleur te laten inwerken, moesten meteen worden afgespoeld, want er zou geen water meer komen. Ik moest al mijn klanten van die dag afbellen. Je kan je voorstelle­n hoe vervelend dat was.”

“Op dat ogenblik kwam een volgende klant binnen, een dame die 50 kilometer had gereden en vrijaf had genomen voor een bezoek aan ons kapsalon. Ik heb haar naar huis moeten sturen, net als mijn twee personeels­leden. Dit is uiteraard een forse streep door mijn rekening. Ik verlies niet alleen mijn dagopbreng­sten, maar ik moet ook klanten ontgoochel­en. Misschien raak ik zelfs klanten kwijt. Reken dan nog mijn kosten en dan heb ik op 26 april erg veel schade opgelopen.”

Overmacht

“Ik heb contact opgenomen met De Watergroep, maar krijg alleen dit te horen: ‘Mevrouw, wij kunnen hier niets aan doen. Dit is overmacht’. In de voorbije vijftien jaar is dit nu al tien keer gebeurd. De vorige keren maakte De Watergroep een andere aansluitin­g, zodat we na enkele uurtjes toch konden doorwerken. Nu niets daarvan. Kan er niets aan de infrastruc­tuur gedaan worden, zodat dit niet meer kan gebeuren?”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Daisy Bleus werd onlangs nog verkozen tot vriendelij­kste ondernemer van Wellen, maar nu is haar geduld op.
FOTO SERGE MINTEN Daisy Bleus werd onlangs nog verkozen tot vriendelij­kste ondernemer van Wellen, maar nu is haar geduld op.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium