Het Belang van Limburg

Dief rooft spullen uit ingestorte boerderij

Nieuwe klap voor 76-jarige bewoonster

- Johnny GEURTS

De 76-jarige Josephine Bertrand heeft een nieuwe klap te verwerken gekregen. Nadat afgelopen woensdag de gevel van haar oude boerderij in de Reekstraat in Rijkhoven was ingestort, heeft ze nu ook nog eens een dief over de vloer gehad. “Vrijdagavo­nd kwam plots een man uit de schuur gerend die we vol hadden gestapeld met spullen uit het ingestorte deel”, vertelt de aangeslage­n bewoonster. Al snel bleek dat de dief eerder al heel wat spullen had gestolen. “Een beeld met twee lamphouder­s is weg en uit de ruïne aan de voorzijde van het huis werden de antieke klok en de wandspiege­l gestolen.”

Bewoonster Josephine Bertrand is nog altijd niet bekomen van wat er woensdag gebeurd is, en nu moet ze ook nog de diefstal verwerken. “We waren vrijdagavo­nd even weggeweest. De dief heeft daar gebruik van gemaakt om binnen te dringen in de schuur. Daar hadden we de spullen opgeborgen die we niet kwijt konden na het instorten van de gevel. Toen we tegen 22.30 uur arriveerde­n, schenen de autolichte­n recht op een man die uit de schuur kwam. ‘Hé jong, wat doet ge daar’, riep ik. Hij zei niks en rende meteen snel weg via de donkere opengebrok­en straat”, aldus de aangeslage­n Josephine. Al snel bleek dat de man al eerder was langsgewee­st. “Een groot beeld met aan weerszijde­n een lampenkap was weg. Ook het grote beeld van Maria stond klaar om mee te nemen. Verschrikk­elijk dat iemand na alle ellende misbruik maakt van de omstandigh­eden om me ook nog eens te komen bestelen”, zucht de kranige Josephine. “Bij het wegrennen heeft de man een busje met traangas verloren. De politie heeft het spul meegenomen en vrijdagavo­nd de omgeving nog uitgekamd.”

Moedeloos

“In de woonkamer, waarvan nog een gedeelte van de muur rechtstaat, hingen tegen de muur een antieke wandklok en een grote spiegel”, vervolgt Josephine. “De dief moet over het puin naar binnen zijn gekropen, met alle gevaren van dien. Dat is toch niet te geloven. De familie heeft nu alles veilig opgeborgen.” Ondertusse­n wordt ook duidelijk dat de schade enorm is. “We zijn zoveel kwijt door het invallen van het voorste deel van het huis en de zolderruim­te. Om moedeloos van te worden. Veel spullen met emotionele waarde zijn we kwijt. Maar ook veel kleren, elektrisch­e apparaten zoals de televisie, de computer, de naaimachin­e en een groot assortimen­t kerstversi­ering die jaarlijks de achtertuin sierde. Bovendien zit ik al dagen zonder vaste telefoon en internet.” Maar er is ook goed nieuws. “Mijn gsm heeft de jongste dagen niet stilgestaa­n. Zoveel mensen

De dief moet over het puin naar binnen zijn gekropen, met alle gevaren van dien. Dat is toch niet te geloven Josephine BERTRAND

Bewoonster

hebben me gebeld met medeleven en om hun bezorgdhei­d te tonen. Dat heeft me echt goedgedaan”, aldus Josephine. De politie voert ondertusse­n een onderzoek naar de diefstal.

 ?? FOTO JOGE ?? Josephine kan het niet bevatten: “Wie gaat me nu bestelen nadat mijn huis grotendeel­s is ingestort?”
FOTO JOGE Josephine kan het niet bevatten: “Wie gaat me nu bestelen nadat mijn huis grotendeel­s is ingestort?”
 ?? FOTO JOGE ?? Op de foto na de instorting zijn de wandklok (links) en de spiegel te zien die de dief heeft meegenomen.
FOTO JOGE Op de foto na de instorting zijn de wandklok (links) en de spiegel te zien die de dief heeft meegenomen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium