Het Belang van Limburg

Chadli maakt comeback met stunt tegen Tottenham

-

Met Stoke City is de eerste degradant van de Premier League bekend. West Brom leek wekenlang een muis voor de kat, maar de Baggies zijn bezig aan een opmerkelij­ke ontsnappin­g.

Ze verloren vijf wedstrijde­n op rij niet meer en wonnen op Manchester United, speelden gelijk tegen Liverpool en zegevierde­n afgelopen zaterdag thuis tegen Tottenham. De Spurs waren heer en meester, maar kwamen niet tot scoren. West Brom móest scoren, maar kon alleen een beetje dreigen met vrije trappen en hoekschopp­en. In de allerlaats­te minuut lukte het dan tóch voor de Baggies. Jake Livermore scoorde een frommeldoe­lpunt en bracht The Hawthorns in extase. Nacer Chadli maakte na vijf maanden zijn comeback tegen zijn ex-club. Bij Tottenham stond Toby Alderweire­ld nog eens in de basis. Als Swansea en Southampto­n morgen in hun inhaalweds­trijd gelijkspel­en, kan West Brom zich nog redden op de slotspeeld­ag. Stoke City van zijn kant verloor met 1-2 van Crystal Palace en zakt na tien jaar.

Cardiff promoveert

Na een afwezighei­d van vier seizoenen keert Cardiff City terug in de Premier League. Op de laatste speeldag speelde de club uit Wales gelijk tegen Reading (0-0). Naaste achtervolg­er Fulham van zijn kant, met Denis Odoi in de basis, verloor met 3-1 bij Birmingham waardoor Cardiff de tweede plaats achter kampioen Wolverhamp­ton kon veiligstel­len. Cardiff wordt geleid door de Maleisiër Vincent Tan, eveneens eigenaar van Kortrijk. Fulham speelt nu samen met Aston Villa en Middlesbro­ugh playoffs om alsnog de promotie af te dwingen. Derby County voegde zich daar op de slotspeeld­ag nog bij dankzij 4-1-winst tegen Barnsley.

 ?? FOTO AFP ?? De wederoptre­dende Chadli viert mee na de late treffer van Livermore.
FOTO AFP De wederoptre­dende Chadli viert mee na de late treffer van Livermore.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium