Het Belang van Limburg

Barcelona blijft ook met zijn tienen ongeslagen

WK niet in gevaar voor Vertonghen

- Pieter VANLOMMEL

Met het einde van het seizoen in zicht valt plots de ene Rode Duivel na de andere uit met een enkelbless­ure. Na Michy Batshuayi, Romelu Lukaku en Mousa Dembélé was het zaterdag de beurt aan Jan Vertonghen (foto).

De Spurs-verdediger onderging gisteren een scan en vandaag volgt verder onderzoek. De eerste diagnose lijkt alvast mee te vallen, het WK zou niet in gevaar komen. Mogelijk zit het seizoen met Tottenham er wel op voor Vertonghen. Tijdens Euro 2016 viel Vertonghen met een soortgelij­ke enkelbless­ure uit de dag voor de wedstrijd tegen Wales.

Kampioen Barcelona blijft ook na een verhitte Clasico ongeslagen aan de leiding in de Primera Division. De clash met Real Madrid eindigde op 2-2, waardoor de Catalanen op koers blijven om het seizoen af te sluiten zonder competitie­nederlaag.

Dat er voor beide ploegen eigenlijk niets meer op het spel stond, was op het veld niet te merken. De Clasico stond als vanouds weer bol van opstootjes, overtredin­gen en kaarten. Het begon al voor de match, toen Real weigerde een erehaag te vormen voor kampioen Barcelona. In Spanje is dit traditie, maar Real-coach Zidane wees er voor aanvang fijntjes op dat Barcelona ook geen erehaag had gevormd toen De Koninklijk­e wereldkamp­ioen was geworden. In het volgepakte Camp Nou speelde Barça de hele tweede helft met een man minder nadat Sergi Roberto vlak voor het rustsignaa­l uitgeslote­n werd na een slaande beweging. Op dat moment stond er al 1-1 op het bord na goals van Suarez en Cristiano Ronaldo. Die laatste incasseerd­e bij zijn doelpunt wel een tik van Piqué en moest zich aan de rust laten vervangen.

Veel ogen waren gericht op Andrés Iniesta, die zijn laatste Clasico speelde. Maar ook voor ref Hernandez was een hoofdrol weggelegd. Eerst liet de man doorspelen toen Suarez een overtredin­g maakte op Varane, waarop Messi voor de 2-1 tekende. Kort daarna verzuimde hij Real een strafschop toe te kennen na een fout op Marcelo in de zestien. Daarvoor had Bale, eindelijk nog eens aan de aftrap, voor 2-2 gezorgd. Dat werd ook de einduitsla­g. In de Nederlands­e eerste divisie is MVV er niet in geslaagd om voor ‘het wonder van Almere’ te zorgen. Na een kansloze 1-3-nederlaag in eigen huis tegen Almere City kwamen de Limburgers zaterdag in de terugwedst­rijd wel eventjes dicht bij een stunt. De Maastricht­enaren kwamen al na 6 minuten op voorsprong via KRC Genk-huurling Christophe Janssens, op aangeven van

Limburger

Alessandro

Ciranni. Ook gouwgenote­n

Pieter Nys (foto) en Tuur Houben stonden aan de aftrap. Vlak voor de rust hingen de bordjes weer gelijk, vlak erna zorgde Jonathan Okita (ex-Standard) voor een nieuwe opflakkeri­ng bij MVV door de 1-2 tegen de touwen te prikken. Maar de thuisploeg ging er nog op en over dankzij twee doelpunten van Sherjill MacDonald (ex-Anderlecht). De Eredivisie-droom kan dus weer voor een poosje in de koelkast. “We kunnen trots zijn op wat we vandaag hebben laten zien”, reageerde aanvoerder Pieter Nys op de clubwebsit­e. “We hebben ervoor gevochten, maar natuurlijk zijn we enorm teleurgest­eld. Als we volgend seizoen spelen zoals nu, dan moet het goed komen. Daar moeten we ons aan optrekken.”

TOPSCHUTTE­RS DUITSLAND

29:

Robert Lewandowsk­i (Bayern München); Nils Petersen (Freiburg); Kevin Volland (Leverkusen), Mark Uth (Hoffenheim).

15: 14:

ENGELAND 31:

27:

Mohamed Salah (Liverpool); Harry Kane (Tottenham), Sergio Agüero (Manchester City).

FRANKRIJK 28:

Edinson Cavani (PSG); Florian Thauvin (Marseille); Neymar (PSG); Radamel Falcao (Monaco), Mariano (Lyon).

ITALIË 29:

Ciro Immobile (Lazio); Mauro Icardi (Inter); Paulo Dybala (Juventus).

NEDERLAND 21:

Alireza Jahanbakhs­h

(AZ, foto);

Bjorn Johnsen

(ADO Den Haag);

Wout

Weghorst (AZ), Steven Berghuis (Feyenoord).

18:

Jonas (Benfica); (Sporting Lissabon); Marega (Porto).

Quincy Promes (Spartak Moskou); Fedor Smolov (Krasnodar).

SPANJE 33:

Lionel Messi (Barcelona); Cristiano Ronaldo (Real Madrid);

Luis Suarez (Barcelona); Iago Aspas (Celta de Vigo).

TURKIJE 27:

19:

PORTUGAL 33:

RUSLAND 15:

24:

Bafetimbi Gomis (Galatasara­y); Burak Yilmaz (Trabzonspo­r).

23:

14:

18:

22: 26: 22:

21: 20: 19:

28:

Bas Dost Moussa

25:

20:

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Alex Ferguson, een monument bij Manchester United, werd met spoed geopereerd na een hersenbloe­ding.
FOTO PHOTO NEWS Alex Ferguson, een monument bij Manchester United, werd met spoed geopereerd na een hersenbloe­ding.
 ?? Foto REUTERS ?? Het gelijkspel werd als een zege gevierd bij de Barcelona-spelers.
Foto REUTERS Het gelijkspel werd als een zege gevierd bij de Barcelona-spelers.
 ?? FOTO BELGAIMAGE ??
FOTO BELGAIMAGE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium