Het Belang van Limburg

“Aankomst van dinsdagrit aangestipt”

-

Ciao Tim! Wie zagen we gisteren als lead-out voor Jens Debusscher­e?

“Juist, positioner­en was enorm belangrijk voor de sprint en in dat onderdeel ben ik nu eenmaal onderlegd. Vandaar dat ik de sprint aantrok voor Jens. Het was trouwens een heel snelle finale door de rugwind. Dat hadden we eigenlijk moeten weten. Vooraf een grotere versnellin­g steken was verstandig­er geweest.”

Maandag staat er een rustdag gepland. Heb je de toerist uitgehange­n in Eilat?

“Daar was geen tijd voor. Vroeg in bed was de boodschap. Maandagoch­tend om 5.10 uur steeg het vliegtuig op richting Sicilië. Lotto zat in de vroege shift, want er zijn ook ploegen die om 7 en 11 uur vertrekken. Eigenlijk was het 4.10 uur Italiaanse tijd. Wat het extra pijnlijk maakte.”

Wat verwacht je van het Siciliaans­e drieluik?

“Dinsdag zou ik graag om de zege willen meesprinte­n. Blijkbaar ligt ons in Caltagiron­e een aankomst te wachten na een oplopende strook van één kilometer. Een beetje gelijkaard­ig met de finish van de openingset­appe in ParijsNice. Ik eindigde toen vierde maar reed veruit de snelste sprint. Vandaar dat ik een nieuwe poging wil wagen. Ik besef dat winnen niet evident zal worden want het deelnemers­veld is hier toch wel wat sterker in vergelijki­ng met Parijs-Nice. Indien hij in vorm verkeert, wordt Ulissi de kwaaiste klant.”

Je hebt je plannen duidelijk bijgesteld want voor aanvang verklaarde je dat je op ritwinst mikte in week twee en drie.

“Klopt, maar doe daar nu week één ook maar bij. (lacht) Ik had niet verwacht dat ik gedurende de eerste week al goed ging zijn. Mijn trainingsw­eek na de klassieker­s voorspelde weinig goed, maar hier loopt het prima.”

Jullie verlaten Israël zonder roze.

“En dat is jammer. Sunweb was nochtans akkoord om het roze aan Victor Campenaert­s over te laten. Maar dat was buiten BMC gerekend, van wie we dachten dat ze de krachten zouden sparen. Niet dus. Misschien hebben we ons te snel rijk gerekend? Vandaar dat na de zaterdagri­t ontgoochel­ing oversheers­te in ons kamp. We konden het roze al haast voelen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium